Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Ny forskningschef på UC SYD

Publiceret:

Jesper von Seelen tiltræder pr. 1. maj 2022 som forskningschef ved professionshøjskolen UC SYD.

Han afløser Lene Mosegaard Søbjerg, der har skiftet rollen som forskningschef i UC SYD ud med rollen som leder for det nationale center NUBU - Nationalt center for forskning i Udsathed blandt Børn og Unge.

Jesper er et velkendt ansigt i organisationen. Han har i forskellige roller været i UC SYD i 15 år - som adjunkt, ph.d.-studerende, lektor og de seneste fem år som docent.

I alle 15 år har han primært arbejdet med børn, unge og bevægelse og sundhed - de seneste tre-fire år med særligt fokus på bevægelse i skolen og på førskoleområdet.

Forskning endnu tættere på uddannelserne
- Forskningen har på UC SYD de seneste år udviklet sig i en positiv retning, hvor aktiviteterne er mere målrettede, strategiske og systematiserede. Vi er et rigtig godt sted, og det skal vi bruge som udgangspunkt for at få forskningen endnu tættere på uddannelserne og de studerende. Det er en udvikling, jeg glæder mig til at stå i spidsen for, siger han.

På lidt længere sigt er en af hans store opgaver at være ansvarlig for en ny forskningsstrategi, der tager afsæt i UC SYDs nye Strategi 2025: "Det handler om at blive professionel - med hoved, hånd og hjerte" og den nye organisering i UC SYD.

Solid erfaring
- Jesper von Seelens profil, viden og erfaring passer perfekt til de opgaver og udfordringer, som UC SYD Forskning står over for, siger direktør for Pædagogik og skole Morten Kallestrup.

- Han har solid erfaring med både professionshøjskolesektoren og de strategiske udfordringer, sektoren og UC SYD står over for - og øje for den udvikling med en ny organisering, som UC SYD befinder sig i. Vi skal fortsat skabe resultater til gavn for uddannelserne og professionerne og levere forskningsmæssige svar på velfærdssamfundets udfordringer, og jeg glæder mig til at samarbejde med Jesper om det.

Jesper von Seelen er cand.scient. i 2007 og ph.d. i 2012 - begge fra Syddansk Universitet. Han er 47 år, gift med Ann-Britt von Seelen, som er leder af Esbjerg Kommunes Biblioteker. Sammen med deres to drenge på 9 og 12 år er de for 14 dage siden flyttet fra Fredericia til Esbjerg.

Mere information
Morten Kallestrup, direktør for Pædagogik & skole, 72 66 20 31
Jesper von Seelen, forskningschef, 72 66 52 57.