Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Videreuddannelse og kurser
 • Forskning
 • Om UC SYD

Ny institutchef

Institut for Pædagoguddannelse får ny chef. 

Publiceret:

Ny institutchef ved UC SYD

Jesper Wiese tiltræder 1. august som ny chef på Institut for Pædagoguddannelse ved UC SYD. Han bliver dermed chef for de tre pædagoguddannelser og uddannelsen til pædagogisk assistent i Syd- og Sønderjylland, fordelt på campusserne i Esbjerg, Kolding og Aabenraa med i alt 1.940 studerende. UC SYD’s største uddannelsesområde.

Ny institutchef ved UC SYD, Jesper Weise

Jesper Wiese (43) kommer fra en stilling som leder af Center for social rehabilitering i Vejle Kommune. Han er uddannet natur- og landskabsplejer og pædagog, og han har, som han selv siger det, trukket et spor af natur og friluftsliv efter sig i sine jobs som pædagog ved skole, dagtilbud og behandlingshjem og som leder i Vejle Kommune i en række stillinger inden for handicap- og psykiatriområdet.

Den uddannelsesmæssige ballast omfatter også grundmodulerne i diplomuddannelsen i ledelse og en kandidat i pædagogisk sociologi. 

UC SYD’s prorektor Alexander von Oettingen gælder sig til at byde Jesper Wiese velkommen:

-Vi får en stærk lederprofil i Jesper Wiese, der gennem mange år har arbejdet inden for det felt, vi uddanner til. Han har både en forståelse for den pædagogiske profession, aftagernes krav til de nyuddannede og for de ledelsesmæssige udfordringer, der ligger i at få uddannelser på tre forskellige campusser til at udvikle sig optimalt sammen. Jesper har den ledelseskraft, der skal til for at fortsætte udviklingen af instituttet, siger Alexander von Oettingen.

Jesper Wieses ser mange paralleller mellem ledelse og det pædagogiske fag. Han siger:

– Begge dele er baseret på viden, en forståelse af praksis, og har sociale og menneskelige forandringer som formål. Jeg ved også, hvad pædagogerne står i professionelt, når de er færdige med uddannelsen, og dermed hvilke forudsætninger uddannelsen skal udstyre dem med. Jeg håber jeg kan gøre en indsats, der kan hjælpe de studerende til at kunne stå solidt på to ben i en kompleks professionel verden. Det ene ben handler om at kunne håndtere kravene omkring inddragelse af evidens, forskning og evalueringer i deres arbejde. Det andet handler om at kunne forholde sig konstruktivt og kritisk til sig selv og sin egen rolle i faget. Uddannelse handler i mine øjne ikke kun om teori og akademisk viden, det handler også om, at unge fra ikke-boglige hjem skal kunne være med. Uddannelsen skal kunne rumme studerende med meget forskellige forudsætninger. 

Jesper Wiese afløser institutchef Kim Larsen, der går på pension.

Kilder:

 • Kontakt for yderligere oplysninger:

  Prorektor Alexander von Oettingen, UC SYD: 7266 5209

  Jesper Wiese: 2424 4361


  Mere om UC SYD: https://www.ucsyd.dk/om-uc-syd