Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Nyt strategisk samarbejde skal fremme børn og unges trivsel og viden om sundhed

Et håndslag om samarbejde sætter nu ekstra tryk på læring om sundhed på skoler, i daginstitutioner og på ungdomsuddannelser. Både nationalt og internationalt.    

Publiceret:

Københavns professionshøjskole bliver en del af KOSMOS – det nationale videncenter for kost, motion og sundhed, som UC SYD står bag.

- Samarbejdet skaber et udviklingsmiljø med en stærk relation til de arenaer, hvor børn og unge befinder sig. Samtidig styrker vi de sundhedspædagogiske metoder og tilgange, vi sætter i gang ude i praksis, og sikrer at de er virkelighedsnære og tager udgangspunkt i den viden og de behov, der er ude i praksis, fortæller videncenterchef Børge Koch fra Den nationale videncenter KOSMOS ved UC SYD.

Samarbejdet vil påvirke det politiske niveau

Begge professionshøjskoler bidrager med forskningsmæssige erfaringer fra nationalt og internationalt samarbejde og sikrer en systematisk forskning og erfaringsopsamling. Den viden skal implementeres i praksis på skoler, daginstitutioner og på landets ungdomsuddannelser.

- Vi vil skabe viden om sammenhænge mellem pædagogiske processer og børn og unges kompetencer inden for sundhed og trivsel, så beslutningstagere i Danmark og resten af EU kan basere deres politik på en nuanceret viden om hvad, der virker i praksis," udtaler Inge Regnarsson, lektor og koordinator i KOSMOS, Professionshøjskolen København

Det kommer f.eks. til at ske med udviklingsprojekter af national og international interesse, der afdækker kulturelle, psykosociale, socioøkonomiske og læringsteoretiske perspektiver på børn og unges sundhed, kost- og motionsvaner i tæt samarbejde med centrale eksterne interessenter.

Danmark skal helt i front

Med en centrale position i det europæiske skolesundhedsnetværk, SHE-netværket, har samarbejdet en rigtig god platform for europæiske samarbejdsprojekter.

- vores internationale netværk gør det muligt at inddrage erfaringer fra hele EU. Det øger den samlede mængde af viden, som vi trækker på, når vi i fremtiden skal skabe gode og frugtbare læringsmiljøer, dér hvor børnene befinder sig til dagligt. Med den viden i ryggen og vores nye samarbejde, der kobler praksis og forskning i innovative miljøer, er vores mål, at Danmark trækker i førertrøjen på det sundhedspædagogiske felt og kommer helt i front på den internationale bane, fortæller videncenterchef Børge Koch.  

Kilder:

  • Børge Koch, videncenterchef for Det nationale videncenter KOSMOS ved UC SYD , 72 66 52 50 / bfko@ucsyd.dk Inge Regnarsson, Lektor, koordinator i KOSMOS, Københavns Professionshøjskole, KP, 41 89 76 90 / inre@kp.dk