Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Partnerskab mellem Aabenraa Kommune og UC SYD

Natur

Publiceret:

Aabenraa Kommune er en attraktiv uddannelsesby, hvilket blev bekræftet mandag, da kommunen underskrev en ny partnerskabsaftale med UC SYD.

Stephanie Lose og Thomas Andresen underskriver aftalen

Aabenraa Kommune og UC SYD bekræftede mandag det stærke samarbejde mellem de to parter, da borgmester Thomas og Andresen og UC SYD’s bestyrelsesformand Stephanie Lose underskrev en ny partnerskabsaftale, som skal danne grundlaget for et forsat stærkt strategisk samarbejde. 

Siden den første partnerskabsaftale, der blev indgået i 2014, har både UC SYD og Aabenraa Kommune været i hastig udvikling. UC SYD indviede for cirka et år siden sin nye campus i Aabenraa med fire uddannelser og 1.200 studerende. Dermed blev Aabenraa styrket som en attraktiv uddannelsesby med et spændende campusområde. Arbejdet med at udvikle Aabenraa som studieby fortsætter inden for rammerne af den nye aftale og vil udmønte sig i fælles projekter og indsatser inden for velfærdsområdet til gavn for begge parter. 

Eksempler på samarbejder mellem Aabenraa og UC SYD
Lyreskovskolen i Bov deltager i UC SYD’s projekt Universitetsskolen, hvor et tæt samarbejde mellem skolen, læreruddannelsen og skoleforskningen giver skolen mulighed for nytænkning og skaber nye muligheder for læring, fællesskab og tryghed.

Aabenraa og UC SYD skal også drøfte samarbejdet om kommunens strategi for it og digitalisering i folkeskolen. Eleverne skal klædes på til at gå fremtiden i møde, med fokus på de muligheder it, medier og digitale teknologier kan give.

Inden for sundhedsområdet skal parterne samarbejde om realisering af kommunens Strategi for digital sundhed og velfærdsteknologi 2022 – Det gode liv i digitale fællesskaber. Strategien repræsenterer et gearskifte i arbejdet med digitale løsninger og velfærdsteknologi og sætter dermed retningen for en ambitiøs digital transformation af social- og sundhedsområdet i de kommende år.

Kilder:

  • Kommunikationschef UC SYD, Hans Christian Nedobrowsky, 72 66 20 41, hcne@ucsyd.dk Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, 73 76 69 96, cbje@aabenraa.dk Billede kan fås ved hendvendelse til UC SYD, Kommunikation: kommunikation@ucsyd.dk