Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Rejsegilde på UC SYDs nye Campus Kolding

Publiceret:

UC SYDs nuværende campus på Dyrehavevej i Kolding er blevet for lille og for utidssvarende til professionshøjskolens mange aktiviteter. UC SYD bygger derfor nyt domicil, der er nabo til- og bygges sammen med SDU’s hus ved Buen & Skamlingvejen – og alt er nu klart til at holde rejsegilde:

Tirsdag 29. juni 2021 kl. 11–12.30 i Universitetsparken, 6000 Kolding. Pressen er velkommen.

Bag UC SYDs nye byggeri står Cubo Arkitekter og C.C. Contractors, og da de vandt arkitektkonkurrencen om byggeriet i foråret 2019, var det med en bygning på 9000 kvadratmeter i fem etager. Siden er der tilføjet en etage til planen, så bygningen nu er på 11.000 kvadratmeter fordelt på seks etager. Bygningen er de seneste måneder skudt op ved siden af SDU's bygning og har samme trekantede form.

Plads til nye uddannelser

Den nye campus vil huse to nye uddannelser ud over de nuværende Kolding-uddannelser til pædagog og pædagogisk assistent. De nye uddannelser bliver grafisk kommunikation og medie- og sonokommunikation (lyddesign), der flytter fra Haderslev til Kolding. Desuden skal huset rumme pædagogiske arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) samt Efter- og videreuddannelsens aktiviteter.

Tættere samarbejde

Regionsrådsformand og UC SYDs bestyrelsesformand Stephanie Lose glæder sig over bygningen.

– Vi har i flere år arbejdet strategisk på at styrke UC SYDs campusmiljøer – ved at samle de rigtige uddannelser de rigtige steder. Nu kan vi med det nye byggeri også styrke det tværfaglige lærings- og vidensmiljø i Kolding. Naboskabet vil også åbne mulighed for et tættere samarbejde med SDU om bl.a. vores og deres uddannelser inden for kommunikation og design.

Rektor på UC SYD Alexander von Oettingen ser frem til at modtage de studerende i det nye hus.

– De studerende vil opleve et fantastisk studiemiljø i den nye bygning, der bliver smuk, åben, imødekommende, og som i sig selv inviterer til samarbejde på tværs af uddannelserne. Som I Esbjerg bliver vi fysisk forbundet med SDU – her i Kolding med en gangforbindelse, og det åbner mulighed for nem adgang til samarbejde mellem de studerende, fællesskab om auditorier og lokaler og fælles faciliteter som f.eks. bibliotek og kantine. Jeg glæder mig, og de studerende kan glæde sig, siger Alexander von Oettingen.

Også borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen glæder sig.

– Det er et projekt, som spiller meget fint sammen med det, vi har i området i forvejen. Lige midt i Kolding har vi et velfungerende campusområde med fire videregående uddannelsesinstitutioner, hvor de studerende mødes på tværs. Det bliver nu endnu stærkere – og med uddannelser indenfor design, der passer godt ind i hele Kolding Kommunes tankegang og vores vision ”Sammen designer vi livet”. Vi glæder os meget til, at bygningen bliver taget i brug, og vi ved jo af erfaring, at nye og spændende studiemiljøer tiltrækker flere studerende, understreger han.

Flere oplysninger

Bestyrelsesformand Stephanie Lose, 2533 0982
Rektor Alexander von Oettingen, 7266 5209
Borgmester Jørn Petersen, 5148 2738