Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Samarbejde sikrer ny uddannelse til Tønder

Publiceret:

UC SYD optager 24 studerende på den nye pædagoguddannelse i Tønder. Det er frugten af flere års tæt samarbejde, der bærer frugt.

Syd- og Sønderjylland har brug for flere pædagoger i de kommende år, og derfor har UC SYD og Tønder Kommune gennem et tæt parløb arbejdet målrettet med at sikre en ny pædagoguddannelse til Tønder. 

Det arbejde giver nu udslag i, at 24 studerende får tilbudt en plads på den helt nyoprettede uddannelse.

- At vi kan optage 24 studerende på en helt ny uddannelse i Tønder er virkeligt flot, og der er ingen tvivl om, at det er samarbejdet og Tønder Kommunes engagement, der her giver konkret udslag, siger rektor på UC SYD, Alexander von Oettingen.

Tilsvarende er det også en glad borgmester i Tønder Kommune, der ser frem til åbningen af den nye pædagoguddannelse.

- Jeg glæder mig over, at der har været stor interesse for pædagoguddannelsen, og jeg vil gerne sende en stor tak til UC SYD for det gode samarbejde, der har været gennem hele forløbet. Nu er vi i gang, og jeg ser frem til, at de første studerende møder ind på Campus Tønder, fortæller borgmester Jørgen Popp Petersen.

Mangel på pædagoger
Lige nu er det en landsdækkende tendens, at det er svært at tiltrække studerende til de store velfærdsuddannelser som pædagog, lærer, socialrådgiver og sygeplejerske, og derfor er det lokale initiativ i Tønder også en spændende udvikling.

- Stort set alle 24 studerende er allerede bosiddende i Tønder Kommune, og der er ikke sket et fald i antal optagne i Aabenraa, så vores klare fornemmelse er, at vi har fået fat i en målgruppe, som aktivt har tilvalgt en uddannelse af den simple grund, at vi har oprettet et tilbud helt lokalt, vurderer Alexander von Oettingen.

For Tønder Kommune er det også af meget stor betydning at uddannelsen oprettes:

- Ligesom resten af landets kommuner, så står vi i Tønder også med en udfordring i forhold til at rekruttere pædagoger til vores institutioner. Derfor er det enormt vigtigt, at vi nu har fået et attraktivt uddannelsestilbud til kommunen, og mindst lige så vigtigt, at vi kan se, at mange unge, der allerede bor her, har valgt Tønder til, siger Jørgen Popp Petersen.

Indsatsen fortsætter
De 24 studerende begynder studierne på Campus Tønder den 4. september, og de er allerede sikret lokale praktikpladser i Tønder Kommune.

Mens de studerende slider sig gennem bøgerne, fortsætter Tønder Kommune og UC SYD samarbejdet.

- Arbejdet fortsætter. At styrke Tønder Kommunes uddannelsestilbud er noget som Kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune vægter meget højt. Så nu skal vi sørge for at pædagoguddannelsen kommer godt fra start, og så håber vi på, at vi med tiden kan tiltrække endnu flere uddannelser til kommunen, fortæller borgmester, Jørgen Popp Petersen, som understøttes af Alexander von Oettingen.

- Vi vil meget gerne havne i en situation, hvor vi kan bevare det lokale tilbud i Tønder i mange år, for jeg er sikker på, at vi med det gode samarbejde kan sikre en god fødekæde til glæde for institutionerne i hele Sønderjylland. Så nu er vi godt i gang, og vi vil lære hen ad vejen, så vi får en absolut fremragende uddannelse – helt lokalt, siger Alexander von Oettingen.

For yderligere kontakt:

  • Rektor i UC SYD, Alexander von Oettingen: Tlf.: 7266 5209
  • Borgmester i Tønder Kommune, Jørgen Popp Petersen: Tlf.: 2142 9074