Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Studerende fixer ømme rygge i Slotssøbadet

Det seneste år har to fysioterapeutstuderende trænet med brugere af Slotssøbadet i Kolding, og det har hjulpet på de ømme muskler.

Publiceret:

Svømmehallen er ikke kun for toptrimmede vandhunde – tværtimod. Mange kommer for at lindre smerter forskellige steder i kroppen, og sidste år begyndte Slotssøbadet derfor at tilbyde træning med hjælp fra fysioterapeutstuderende fra UC SYD.

- Vi oprettede et lukket hold for folk med særlige behov, eksempelvis problemer med ryg, nakke eller skuldre. Det blev lynhurtigt fuldt booket op, og det har også fået gode anmeldelser, siger souschef i Slotssøbadet Edvard Køhrsen.

Én af dem, der meldte sig på holdet, var Sven Jakobsen, som havde døjet med rygsmerter længe og ikke kunne gå normalt – men det kom han til.

-De første gange kæmpede jeg mig derned, da jeg havde store smerter i ryggen, men med den hjælpsomhed og optimisme, jeg mødte hos Anja og Louise. kunne man kun blive ved med at komme. De har lært mig rigtig mange øvelser, som har hjulpet mig meget, og som jeg aldrig selv havde tænkt kunne have hjulpet, siger Sven Jakobsen.

På land og i vand

Anja Uglebjerg er den ene af de to studerende, som netop er blevet afløst af to nye i Slotssøbadet. Hun har været glad for det udbytte, hun selv har fået ved at undervise på holdet.

Anja (th) læser til fysioterapeut og underviser i Slotssøbadet

-Rent fagligt gav det helt sikkert noget. Man øver sig i at stå foran et hold og undervise. Og det er noget, der kræver erfaring at lære. Der var nogle didaktiske udfordringer, fordi det foregik i vand. Når man selv er på land, kan man ikke lige vise, hvordan man flyder på ryggen. Derfor var det godt, at vi var to instruktører, så den ene kunne være i vandet, fortæller hun.

De gode erfaringer betyder, at ordningen fortsætter en sæson mere til glæde for flere studerende og borgere.

-De 80%, der gav feedback på kurset, sagde alle, at de havde fået det bedre af det. Så folk var rigtigt glade for tilbuddet, slutter Anja Uglebjerg.

--

Kontakt

Anja Uglebjerg, fysioterapeutstuderende, UC SYD
anjauglebjerg@yahoo.dk | 2295 0522

Edvard Køhrsen, souschef, Slotssøbadet
ek@ssbad.dk | 2845 0159