Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
  • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Studerende vandt sølv i Sydney

Ergoterapeutstuderende deltager i Invictus Games

Publiceret:

I slutningen af oktober skiftede Trine ergoterapeutstudiet på Campus Esbjerg ud med OL-byen i Sydney. Hun skulle deltage i det internationale sportsevent, Invictus Games.

Invictus Games er et sportsevent for veteraner, der er blevet fysisk eller psykisk skadet i forbindelse med udsendelse. Selv har Trine været udsendt til Afghanistan i 2012/2013 og er efterfølgende blevet diagnosticeret med PTSD (posttraumatisk stresslidelse). Diagnosen giver hende udfordringer i hverdagen, og derfor er hun glad for at studere til ergoterapeut.

”Jeg blev introduceret til ergoterapi i slutningen af mit sygdomsforløb og fik nærmest en åbenbaring. Det her – det er bare det, jeg skal. Det spænder så godt overens med at have nogle udfordringer i dagligdagen. Det er jo ergoterapis grundessens.”

Trine ergoterapeutstuderende

Personlig udvikling som målet
Trine har ikke tidligere dyrket sport og atletik på højt plan, men det er heller ikke nødvendigt, hvis man vil repræsentere Danmark under Invictus Games.

”Ulig de andre lande så har Danmark haft fokus på den personlige udvikling og knap så meget sporten. Sporten er en slags rehabilitering, hvor man gennemgår personlig udvikling. Det har ikke været et krav, at det er en sport, man har været god til, eller man har dyrket før.”

Gav kamp til stregen
25 veteraner tog fra Danmark til Australien for at deltage i sportseventet. Sejlads og svømning var de to discipliner, som Trine deltog i – og hun gav konkurrenterne kamp til stregen.

”Det gik overalt forventning. Både på det personlige plan, men også på det sportslige. Vi endte med at tage sølv i sejlads.”

En endnu større oplevelse var svømmedisciplinen. Svømmebassinet er det samme, der bliver brugt til OL, og med 4000 tilskuere skulle Trine konkurrere imod andre, der har svømmet næsten hele livet. Alligevel var hun kun 1/100 sekund fra at vinde bronze. Selv siger Trine, at hun har fået mere ud af ikke at vinde medaljen.

Bagagen fyldt med erfaringer
For Trine har mange gode erfaringer med sig hjem i bagagen. Bl.a. mærkede hun, hvordan hun i dag takler pressede situationer, som hun ikke kunne takle i starten af hendes sygdomsforløb. Og erfaringerne kan hun også bruge ifm. uddannelsen.

”Jeg kan nærmest tage uddannelsen som en transparens og lægge nedover Invictus Games. I forhold til min personlige udvikling synes jeg, at uddannelsen er med til at udvikle mig. Den gør, at jeg bedre kan forstå, hvor man har udfordringer, og hvordan man håndterer det.”

Trine har netop været i praktik og også her, kan hun bruge erfaringerne fra Sydney.

”Jeg har været i praktik i psykiatrien i 10 uger. Der har jeg kunne tage en masse fra praktikken og flytte med over i Invictus Games. Og jeg har kunne tage en masse fra Invictus Games og flytte over i praktikken.”

Ergoterapeutuddannelsen

På ergoterapeutuddannelsen på UC SYD får du kompetencer til at hjælpe mennesker, der er fysisk, psykisk eller socialt udfordrede, med at få en velfungerende hverdag. Du lærer at se den enkeltes udfordringer, og vi giver dig redskaberne til at kunne rådgive, forebygge og skabe individuelle løsninger.