Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYD byder velkommen til 1.362 kommende studerende

Publiceret:

Natten til fredag har Syd- og Sønderjyllands største uddannelsesinstitution, UC SYD, sendt tilbud om studieplads til 1.362 kommende studerende. Det er fem procent færre end sidste år, men professionshøjskolen glæder sig alligevel over, at det store fald fra sidste år er fladet ud.

En besked i NemStudie.dk har i nat forandret 1.362 personers liv. De har nemlig fået besked om, at de er optaget på deres ønskede uddannelse på UC SYD. For mange betyder det et nyt liv med bøger, nye venskaber og en uddannelse, der kommer til at præge deres liv.

- Det er altid en glad dag, når vi tilbyder studiepladser, for det betyder, at rigtigt mange studerende har valgt at tage deres uddannelse hos os, siger Alexander von Oettingen, der er rektor på UC SYD, og fortsætter.

- Vi har som en stor regional spiller et stort ansvar for at sikre en god uddannelse til alle de nye studerende, og de nye fagprofessionelle, som vi uddanner, er med til at sikre, at vi i Syd- og Sønderjylland også fremover kan bevare vores stærke velfærdssamfund. 

Kurven er knækket
Selv om 1.362 nye studerende kan lyde af mange, er det færre end sidste år, hvor UC SYD den 28. juli kunne byde velkommen til 1.427 studerende. Det svarer til et fald på fem procent.

- Vi er kede af, at vi igen oplever et fald i antallet af kommende studerende, for på sigt vil det ramme vores alles velfærdssamfund, udtaler Alexander von Oettingen og fortsætter.

- Omvendt er vi også glade for, at faldet ikke er så stort som sidste år, hvor vi havde en nedgang på 17,7 procent, forklarer rektoren.

Selv om årets tal kunne være værre, er Alexander von Oettingen bekymret.

- Hvis kurverne ikke snart begynder at stige, får vi problemer med vores velfærd i regioner og kommuner. Der er allerede for få socialrådgivere, lærere, pædagoger og sygeplejersker, så der er absolut behov for, at politikerne får lavet nogle reformer på vores område, vurderer rektoren og slår fast.

- Det er vores alles ansvar, og det begynder at haste.

Gynger og karusseller
Faldet på fem procent hos UC SYD dækker over store fald på uddannelserne til socialrådgiver, ernæring og sundhed samt fysioterapi, mens uddannelsen som administrationsbachelor går kraftigt frem. Lærer- og pædagoguddannelserne går tilbage med henholdsvis fem og fire procent, mens sygeplejerskeuddannelsen får en lille fremgang på to procent.

En anden solstrålehistorie er Tønder, hvor UC SYD starter en ny pædagoguddannelse fra 1. september.

- Vi har optaget 24 studerende i Tønder, og det er jeg i særdeleshed glad for, da det viser, at vores gode samarbejde med kommunen bærer frugt, siger Alexander von Oettingen.

Masser af ledige pladser
Erfaringsmæssigt er der mange, der henover sommerferien går og tænker over fremtiden, og i den forbindelse kommer Alexander von Oettingen med en fremstrakt hånd.

- Vi har masser af ledige pladser på en lang række uddannelser, så hvis man gerne vil være socialrådgiver, lærer eller pædagog, kan vi tilbyde flere forskellige udgaver herunder digitale versioner, som også passer ind i et allerede etableret familieliv, forklarer han.

Det er muligt at søge alle de ledige studiepladser allerede fra i dag og frem til efter studiestart den 1. september.

- Der er tale om først til mølle, så det gælder om at få sendt en ansøgning så hurtigt som muligt, hvis man gerne vil begynde allerede nu, anbefaler Alexander von Oettingen.

Se en oversigt over alle ledige studiepladser her: ucsyd.dk/ledige-studiepladser

Se samlet optag for UC SYD pr. 28. juli 2023.

Flere informationer