Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

UC SYD bygger ny campus i Kolding

Publiceret:

UC SYD’s bestyrelse har godkendt, at planerne om en ny campus i Kolding kan realiseres. Arkitektkonkurrencen er afsluttet, vinderen er fundet og med bestyrelsens beslutning kan forberedelserne til byggeriet nu gå i gang. Indflytningen er planlagt til sommeren 2021.

Blandt fem projektforslag, blev det C.C. Contractors forslag, tegnet af CUBO Arkitekter, der løb med sejren. Tirsdag den 26. marts tiltrådte UC SYD’s bestyrelse bedømmelseskomitéens enige indstilling af vinderprojektet.

billede af ankomst til campus fra vest

Plads til nye uddannelser
Den nye skal gøre det muligt at huse tre nye uddannelser i Kolding samt de nuværende Kolding-uddannelser til pædagog og pædagogisk assistent. De nye uddannelser i Kolding bliver Grafisk kommunikation, Medie- og sonokommunikation (lyddesign) samt Engelsk og digital markedskommunikation, der flytter fra Haderslev til Kolding. Desuden skal huset rumme pædagogiske arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) samt Videreuddannelsens aktiviteter.

UC SYD’s nuværende campus på Dyrehavevej i Kolding er blevet for lille og for utidssvarende til UC SYD’s mange aktiviteter, der i dag delvis må foregå i lejede lokaler ude i byen. Den nye campus skal rumme 900 studerende på cirka 9.000 kvm.

Ny campus kolding indefra

Trekantet hus
Der skal bygges en markant trekantet bygning i fem etager, der skal ligge som nabo til og bygges sammen med Syddansk Universitets ligeledes trekantede hus i det centrale Kolding på hjørnet af Skamlingvejen og Buen. Den trekantede form var en betingelse, som alle konkurrenceforslag skulle underordne sig, for at markere et arkitektonisk familieskab til Syddansk Universitets bygning.

UC SYD’s bestyrelsesformand Stephanie Lose, regionsrådsformand, glæder sig over at byggeriet nu kan gå i gang:

-Vi har i flere år arbejdet strategisk med at styrke UC SYD’s campusmiljøer­ ved at samle aktiviteterne på færre og større uddannel­sessteder. Nu kan vi med det nye byggeri også give Kolding et løft, der vil styrke det tværfaglige lærings- og vidensmiljø. Det vil også åbne mulighed for at tættere samarbejde med Syddansk Universitet om bl.a. vores og deres uddannelser inden for kommunikation og design.

Rektor Birthe Friis Mortensen ser frem til at modtage de studerende i det nye hus:

-De studerende vil opleve et fantastisk studiemiljø i det nye hus, der bliver smukt, åbent, imødekommende og i sig selv inviterer til samarbejde på tværs af uddannelserne.

-Vi bliver fysisk forbundet til SDU med en gangforbindelse, hvilket åbner mulighed for en nem adgang til samarbejde de studerende imellem, fællesskab omkring auditorier og lokaler og fælles faciliteter som fx bibliotek og kantine. Jeg glæder mig, og de studerende kan glæde sig, siger Birthe Friis Mortensen.

Ny campus fra nordøst

Fleksibelt hus
Det har været vigtigt for UC SYD at få et fleksibelt hus, der kan tilpasses efter nye behov. Uddannelsesverdenen og -behovene ændrer sig løbende. Bedømmelseskomitéen har peget på C.C.

Contractors forslag som det bedste og økonomisk mest fordelagtige og skriver bl.a. i sin betænkning: ”Projektet synes at være robust og fleksibelt i sin fremtidige funktion om uddannelsesinstitution, med de forandringer og ændringer, man allerede ved vil opstå for uddannelsesinstitutioner i fremtiden”.

Tidsplan

 • Projektering i 2019
 • Forventet start på byggeriet primo 2020 med en anslået byggetid på 14-16 mdr.
 • Indflytning i sommeren 2021.
 • Ibrugtagning ved studiestart september 2021.
 • Ovenstående tidsplan skal tages med det forbehold, at der kan opstå uventede forhindringer, som kan betyde, at tidsplanen må justeres.
Placering af ny Campus Kolding

Kilder:

 • Bestyrelsesformand Stephanie Lose – tlf. 2533 0982

  Rektor Birthe Friis Mortensen – tlf. 7266 2024

  Vedhæftede billedmateriale kan frit anvendes ved kreditering af C.C. Contractors / CUBO Arkitekter, som ophavsmænd til visualiseringerne. Ønskes højere opløsning kan billeder fremsendes. 

  Hans Christian Nedobrowsky
  Kommunikationschef
  hcne@ucsyd.dk – 7266 2041