Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYD får ny bestyrelse

Publiceret:

Diana Mose Olsen er ny bestyrelsesformand for UC SYD. Hun afløser Stephanie Lose. Som næstformand får hun Poul Flack-Jensen, som har siddet i UC SYDs bestyrelse siden 2010.

Diana Mose Olsen er forstander for Mandecentret i Esbjerg og har siddet i byrådet i Esbjerg i 16 år valgt for SF.

Hun er i denne valgperiode formand for Børn & Skoleudvalget i kommunen, har sæde i kommunens Økonomiudvalg og kan nu sætte sig i UC SYDs formandsstol efter en konstituering onsdag.

Den nye bestyrelse har mange fokusområder, fortæller hun – et par af de største er rekruttering af nok studerende til velfærdsuddannelserne og grøn omstilling.

– Rekrutteringsudfordringen ligger den nye bestyrelse meget på sinde. Vi har en kæmpeopgave i at sikre, at vi både kan tiltrække og fastholde studerende til vores velfærdsuddannelser, som vores samfund er så afhængig af.

Mange muligheder i velfærdsuddannelserne
– Vi skal have et tættere samarbejde med ungdomsuddannelserne, og som formand for Børn & Skoleudvalget kan jeg se, at der er stor konkurrence om elevernes opmærksomhed allerede i folkeskolen. Der skal vi som professionshøjskole også være til stede, så de unge mennesker i udskolingen kan se de mange muligheder, der åbner sig ved at tage en velfærdsuddannelse hos os, siger hun.

UC SYDs nye strategi, Det handler om at blive professionel. Med både hoved, hånd og hjerte, fokuserer på regional ansvarlighed, professionel kvalitet og grøn omstilling. Om det sidste siger Diana Mose Olsen:

Grøn omstilling
– Vi skal definere, hvad grøn omstilling betyder for os. Drejer det sig om måden, vi bedriver undervisning på? Den måde, vi spiser og drikker på – eller transporterer os på? Jeg mener, det handler om det hele, og også arbejdet med grøn omstilling ser vi frem til at tage fat på.

– Og der er mange kompetencer og megen viden om uddannelsesverdenen samlet i den nye bestyrelse på trods af, at medlemmerne repræsenterer mange dele af samfundet. Jeg glæder mig til samarbejdet – i bestyrelsen og med ledelse, medarbejdere og studerende. UC SYD rummer alle muligheder for, at vi sammen kan skabe og vedligeholde en vigtig del af de uddannelsesmuligheder, der skal være i vores landsdel, forklarer Diana Mose Olsen.

Diana Mose Olsen er tidligere formand for Børn og Familieudvalget i Esbjerg Kommune og sidder i forvejen i en række bestyrelser, bl.a. i AMU Vest, Education Esbjerg og Esbjerg Gymnasium og HF.

Flere informationer
Diana Mose Olsen, bestyrelsesformand, 29 43 29 26
Alexander von Oettingen, rektor, 72 66 52 09.

UC SYD får ny bestyrelse
UC SYDs nye bestyrelse

UC SYDs nye bestyrelse består af (fra venstre):

Mie Vode Moll, regionsformand i Dansk Socialrådgiverforening, Ole Skøtt, dekan, Sund, SDU, Ulla Tørnæs, folketingsmedlem for Venstre, Benjamin Brixley, studerende ved UC SYD, næstformand for studenterrådet ved UC SYD, Anders Simonsen, lektor ved UC SYD, Anita Hansen, studerende ved UC SYD, Helle Juel Johansen, lektor ved UC SYD, Poul Flack-Jensen, næstformand og faglig sekretær ved Socialpædagogerne Sydjylland, Mads Skau, borgmester, Haderslev Kommune, Diana Mose Olsen, forstander på Mandecenteret, formand for Børn & Skoleudvalget, Esbjerg Kommune, Peder J. Madsen, adm. direktør på Koldingfjord A/S, Jens Torkild Bak, domprovst over Ribes Stift, Mette Bossen Linnet, formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Syddanmark samt medlem af Forretningsudvalget, Helle Kruse Hansen, kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, Anke Spoorendonk, forhenværende minister for Slesvig-Holsten (fraværende på billedet).