Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYD: Færre har søgt ind på pædagoguddannelsen

Publiceret:

– men man kan stadig nå at søge en ledig studieplads.

Tusinder af forældre var i foråret på gaden for at få flere pædagoger til børnene i vuggestuer og børnehaver, og der har været stort fokus på daginstitutioner og pædagogers vilkår i medierne.

På Christiansborg har man varslet, at der skal uddannes flere pædagoger, men partierne har endnu ikke lagt sig fast på præcis, hvor mange børn hver voksen skal tage sig af.

De seneste år har professionshøjskolerne over hele landet oplevet et fald i ansøgningerne til pædagoguddannelsen. Det gælder også for UC SYD, som for første gang har ledige studiepladser på pædagoguddannelsen i Esbjerg. Og selvom det ikke er godt, tror institutchef på pædagoguddannelsen, at tallene nok skal rette sig.

– Mediernes fokus på pædagogernes arbejdsvilkår og institutionernes travle dagligdag spiller nok ind på de unges valg af uddannelse. Men vi tror også, at regeringens nye retning med minimumsnormeringer og fokus på mere pædagogisk personale vil være med til at rykke på unges uddannelsesvalg, og vi forventer mange ansøgninger til vores ledige pladser på uddannelsen, siger han og fortsætter:

– Og det vil glæde mig, for der er massivt brug for flere pædagoger, og man kan ikke finde et mere meningsfuldt job. De første år af et barns liv har stor betydning, og det er afgørende, at de møder uddannet personale, der har den faglighed, der skal til for at skabe trivsel, læring og udvikling.

Ledige pladser

Har du ikke søgt ind på pædagoguddannelsen endnu, kan du finde ledige studiepladser her: https://www.ucsyd.dk/ledige-studiepladser. Her kan du også finde andre ledige studie- og stand by-pladser med start i september og februar.

Flere oplysninger
Jesper Wiese, institutchef, Institut for pædagog- og pædagogisk assistentuddannelse, 7266 2523, jwie@ucsyd.dk.