Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYD fejrede nye akademi- og diplomdimittender

126 studerende dimitterede i mandags fra UC SYDs akademi- og diplomuddannelser. De blev fejret med taler, klapsalver, lykønskninger og knus fra både undervisere og familien.

Publiceret:

Efter- og videreuddannelseschef Jens Juulsgaard Larsen ønskede i sin dimissionstale dimittenderne tillykke med at nå i mål. Han gav også en lykønskning til familien, der nu fik sin ægtefælle, mor eller far tilbage. Men ikke i samme form som før. For uddannelse gør en forskel.

- Min påstand er, at I ikke længere er de samme. I har fordybet jer, skrevet, læst, diskutere, forholdt jer, undersøgt. I er ikke de samme mennesker, som da I startede på uddannelsen, for uddannelse forandrer. I tænker nu anderledes, træffer andre beslutninger, vælger andre ord, laver en anden analyse. Det er svært at måle, hvordan I er forandret, men jeres omgivelser, familie og kollegaer oplever, at I er forandret, fortalte Jens Juuslgaard Larsen.

Fra kaos til handling

Vicky Kim Andersen fra Fritid, sundhed og omsorg i Esbjerg Kommune, dimitterede med en diplom i ledelse. Hun er oprindelig uddannet ergoterapeut og har under sin uddannelse udviklet sig både personligt og fagligt.

Som diplomstuderende i ledelse gennemgår du en proces, hvor du agerer anderledes, får et højere refleksionsniveau, får nye værktøjer og får zoomet ind på dig selv. Jeg har lært, hvordan jeg kommer fra teori til praksis, fra kaos til handling, og jeg har været ude af min komfort zone og lært en masse af det. Så jeg kan kun opfordre andre til at springe ud i en diplomuddannelse.

Vicky Kim Andersen

Diplomdimittend fra Fritid, sundhed og omsorg i Esbjerg Kommune

Ret og pligt til at bruge kompetencerne

Efter- og videreuddannelseschef Jens Juulsgaard Larsen understregede i sin tale, at dimittenderne ikke blot havde ret, men også pligt til at bruge deres nye kompetencer.

- Det tager tid at lade jeres nye kompetencer komme i spil og få dem indarbejdet i jeres arbejdsdag og blandt kollegaer. Det er jer, der skal hjælp med at finde de nye veje og nye muligheder. Vi tror på jer, og vi er afhængige af, at I gør en forskel i samfundet, sluttede Jens Juulsgaard Larsen sin dimissionstale af.

Dimissionen blev holdt mandag den 27. januar kl. 14-16 hos UC SYD Efter- og videreuddannelse på Campus Stensgårdsvej.

Fakta om dimittender fordelt på uddannelser

Diplomuddannelser
Den Pædagogisk diplomuddannelse 9
Diplom i Erhvervspædagogik 13
Diplom i ledelse 41
Den sundhedsfaglige diplomuddannelse 5
Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning 10
Diplom i beskæftigelse 2
Den social diplomuddannelse 1

Akademiuddannelser      
Akademi i ungdomspædagogik 4
Akademi i Ledelse 41

UC SYD Efter- og videreuddannelse tilbyder efter- og videreuddannelser på alle niveauer fra master-, diplom- og akademiuddannelser til enkeltstående fagmoduler, kurser, konferencer og temadage.