Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYD fejrede nye diplomuddannede

Publiceret:

Mandag den 28. var der dimissionsfest for nye diplomuddannede fra UC SYD Videreuddannelse. Souchef for Videreuddannelsen Pia Ellen Kjær holdt dimissionstalen efter en velkomst af videreuddannelseschef Jens Juulsgaard Larsen.

Faglig kompetenceudvikling

– Det at tage en uddannelse er en personlig rejse, men det er også en faglig kompetenceudvikling, som forpligter – og man har både ret og pligt til at bruge det, man har lært.

Det understregede Jens Juulsgaard Larsen under uddelingen af eksamensbevis og en lille dimissionsgave til hver enkelt dimittend. Der var dimittender fra i alt otte diplomuddannelser, men flest havde gennemført diplomuddannelsen i ledelse, og det var også den gruppe, der var bedst repræsenteret til dimissionsfesten.

Jens Juulsgaard holder velkomsttale

Souchef for Videreuddannelsen Pia Ellen Kjær ønskede alle dimittender tillykke med en velfortjent diplomuddannelse og de flotte præstationer i forbindelse med afgangsprojekterne.

– I har været ambitiøse og har brugt mange timer på research og refleksion over jeres egen praksis. Fælles for jer alle er, at I har været nysgerrige og åbne for at få mere viden om jeres daglige udfordring, sagde hun.

Pia Ellen Kjær holder dimissionstalen

God teoretisk ballast

Det kan Jakob Hansen, som dimitterede med et diplom i ledelse, genkende. Han er tidligere efterskoleforstander og nu leder i Haderslev Idrætscenter.

Han valgte uddannelsen, fordi han ønskede mere teori og baggrundsviden om det, han som leder har praktiseret i mange år.

– Uddannelsen gør mig mere selvsikker i forhold til de ting, jeg altid har gjort, fordi jeg ved, der er teoretisk bund i mit arbejde. Jeg har fået en god teoretisk ballast og flere værktøjer, som jeg bruger til dagligt – bl.a. i forhold til det relationelle og evnen til at motivere og engagere medarbejdere og kolleger.

Dimittend fortæller om uddannelsen

Hanne Annette Osborg, pædagogisk leder i en integreret børneinstitution gennem mange år, supplerer:

– Vi er blevet præsenteret for meget teori, som komplementerer min daglige praksis. Vi er blevet opdateret med den nyeste forskning og de nyeste teorier, og jeg har mødt meget kompetente undervisere på både grundmodulerne og de valgfrie moduler. Et af dem var om social kapital, og det har jeg været meget begejstret for. Jeg bruger min nye viden i mit daglige arbejde til at skabe arbejdsglæde og et godt arbejdsmiljø. Jeg er blevet tydeligere i mit lederskab, slutter hun.

Dimittend fortæller om uddannelsen

78 fik eksamensbevis for en diplomuddannelse ved UC Syd. Ikke alle deltog i dimissionen.

Den Pædagogiske Diplomuddannelse

17 studerende

Diplom i Erhvervspædagogik

6 studerende

Diplom i Ledelse                       

43 studerende

Den Sundhedsfaglige diplomuddannelse

2 studerende

Diplom i Uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning

8 studerende

Diplom i beskæftigelse

1 studerende

Diplom i Formidling af kunst og kultur

1 studerende

Kilder:

  • Jens Juulsgaard Larsen
    Efter- og videreuddannelseschef
    Udvikling og forskning, Haderslev