Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYD-lektor modtager fornem pris

Publiceret:

Ida Guldager, lektor på UC SYDs pædagoguddannelse, modtog i går Novo Nordisk Fondens Pris til Naturfagsundervisere på Pædagoguddannelsen.

Prisen blev overrakt på Big Bang Konferencen, Danmarks største naturfagskonference, i Odense Congress Center.

Prisen gives til undervisere på pædagoguddannelserne med særligt fokus på natur, udeliv og science, som yder en speciel indsats for at uddanne pædagoger, der støtter og udvikler børns interesse for den naturfaglige verden.

– Vi er meget stolte af, at Ida modtager prisen for sin fremragende undervisning. Hun er engagerende, smittende og vidende, og hun er pædagogisk meget ambitiøs. Det at arbejde pædagogisk med natur og naturfaglighed har at gøre med børns kreative udvikling, at de lærer om naturen og får interessere i at passe på den. Men det er meget mere end det. Det er at arbejde med dannelse, med at være menneske, forklarer Jesper Wiese, institutchef på Institut for pædagogik. Han fortsætter:

– Og det er et perspektiv, hun formår at lægge i sit pædagogiske arbejde.

–  Hun fortæller ikke blot om planter og træer og hvad de hedder på latin – eller giver sine studerende kasser med bålgrej, når hun skal undervise i at lave pædagogik i naturen. Ida har et meget mere almenpædagogisk blik for, hvad naturen er – for sine studerende, og for de børn, som hendes studerende i fremtiden får ansvaret for.                       

Prisen uddeles årligt og er på 250.000 kr. 50.000 er en personlig pris, mens resten af beløbet går til modtagerens organisation til investering i fx indkøb af udstyr, opgradering af lokaler, ekskursioner eller udviklingsprojekter.