Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

UC SYD øger optag på sygeplejerskeuddannelsen

Publiceret:

Behovet for sygeplejersker i Region Syddanmark er stort, og derfor har UC SYD søgt om at uddanne flere sygeplejersker. Det har Uddannelses- og Forskningsministeriet efterkommet.

Øg antallet af sygeplejerskestuderende fra optageåret 2019-2020 på UC SYD i Aabenraa med 17 pct. – fra 120 til 140. Sådan lød UC SYDs anmodning til Uddannelses- og Forskningsministeriet midt i marts.

Baggrunden var en opfordring fra Region Syddanmark om at undersøge mulighederne for at øge dimensioneringen, og initiativet blev bakket op af Aabenraa, Tønder, Sønderborg og Haderslev kommuner.

– Allerede for året 2018-2019 øgede vi optaget i Esbjerg – også med 20 pladser. Vi afpasser optaget i forhold til både rekrutteringsgrundlag og antallet af uddannelsespladser i klinikken. Det vil sige, at størrelsen på dimensioneringen er aftalt med vores aftagepartnere og kliniske uddannelsessteder i forhold til at stille praktikpladser for ekstra sygeplejerskestuderende til rådighed, siger Heidi Have, institutchef for Sundhedsuddannelser på UC SYD. Hun fortsætter:

– Flere steder er rekrutteringen til sygehuse og kommuner udfordret. Og ser vi frem, kommer der mange flere ældre. Det betyder sygeplejerskemangel de kommende år, hvis vi ikke øger optaget på uddannelsen, og det er derfor, vi har taget initiativ til en øgning i Syddanmark, før vi får det pålagt af regeringen i forbindelse med sundhedsreformen.

Godt samarbejde om fælles løsninger

Både uddannelsesinstitution, region og kommuner er er glade for, at det har været muligt at finde fælles løsninger i et godt samarbejde.

– For vi har brug for flere sygeplejersker, både på sygehuset og i kommunerne. Jeg er rigtig glad for, at vi sammen med kommunerne har lavet en aftale om, at vi løfter opgaven og finder praktikpladser til flere studerende. Vi håber, det øgede optag betyder, at der i fremtiden er flere sygeplejersker til at løfte opgaverne på sygehusene, i psykiatrien og i kommunerne, siger sygeplejefaglig direktør Eva Nielsen, Sygehus Sønderjylland.

Flere informationer

Heidi Have, institutchef for Sundhedsuddannelse, UC SYD, 72 66 28 41, hhav@rsyd.dk  
Eva Nielsen, sygeplejefaglig direktør, Sygehus Sønderjylland, 79 97 00 00, e.n@rsyd.dk
Ole Ryttov, sygeplejefaglig direktør, Psykiatrien i Region Syddanmark, 30 59 27 93, ole.ryttov@rsyd.dk
Jakob Kyndal, direktør for Social & Sundhed, Aabenraa Kommune, 20 11 92 50, jck@aabenraa.dk.