Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYD og Varde Kommune vil arbejde tættere sammen om bl.a. uddannelse og grøn omstilling

Publiceret:

Varde Kommune og UC SYD har fælles mål, interesser og mange samarbejdsflader og ønsker samarbejdet styrket for endnu bedre at løfte fælles mål på uddannelsesområdet og i arbejdet med den grønne omstilling.

Derfor har Varde Kommune og Sydjyllands største uddannelsesinstitution indgået en strategisk partnerskabsaftale frem til 2026 for at stimulere vækst og udvikling hos både UC SYD, Varde Kommune og dens borgere og virksomheder.

Parterne ønsker en fælles uddannelsespolitisk retning med fokus på blandt andet, at:

  • Skabe en fælles indsats for at tiltrække og fastholde studerende
  • Sikre kvalificerede velfærdsuddannede til den stigende efterspørgsel
  • Skabe bedre overgange mellem studie- og arbejdsliv
  • Styrke uddannelsernes forankring i praksis og løfte kvaliteten i både professionerne og uddannelserne.

Samtidig er det ambitionen at skabe målrettede efter- og videreuddannelsesforløb, der matcher beskæftigelsessituationen i området.

UC SYD og Varde Kommune vil arbejde tættere sammen om bl.a. uddannelse og grøn omstilling

Alexander von Oettingen, rektor, UC SYD, Diana Mose Olsen, bestyrelsesformand, UC SYD, Mads Sørensen, borgmester, Varde Kommune og Mogens Pedersen, kommunaldirektør, Varde Kommune.

UC SYDs bestyrelsesformand Diana Mose Olsen er glad for samarbejdet med Varde Kommune og ser flere muligheder i partnerskabsaftalen:

– Med den får vi gode muligheder for at skabe værdi for både Varde Kommunes borgere, virksomheder og for UC SYDs uddannelser og studerende. På UC SYD er vi allerede godt i gang på nogle af områderne, og jeg ser frem til, at vi nu skal i gang med at udmønte handlingsplanen i nogle konkrete samarbejdsprojekter i Varde.

Borgmester Mads Sørensen, Varde Kommune, deler glæden over partnerskabsaftalen:

– Uddannelsesmuligheder spiller en afgørende rolle for Varde Kommunes fremtidige udvikling. Aftalen med UC SYD kan både bidrage til, at flere unge bliver i området for at studere, men også at de bliver efter endt uddannelse. På den måde kan vi sikre, at de lokale virksomheder og kommunen også i fremtiden har den rette arbejdskraft

Fakta om UC SYD:

Professionshøjskolen UC SYD er Syd- og Sønderjyllands største uddannelsesinstitution med 6.600 studerende på grunduddannelserne og 5.500 på efter- og videreuddannelserne. Der er campusser i Esbjerg, Kolding, Haderslev og Aabenraa. Campus Esbjerg er størst med 3030 studerende på 11 uddannelser:  lærer, pædagog, socialrådgiver, sygeplejerske, sundhedsadministrativ koordinator, jordemoder, ergoterapeut, fysioterapeut, bioanalytiker, laborant og administrationsbachelor.

Fakta om Varde Kommune:

Varde Kommune har et indbyggertal på knap 50.000 borgere og med et areal på 1240 km2 placerer det Varde Kommune som den femte største kommune målt på areal. Varde Kommune har et stort fokus på at kunne tilbyde en bred vifte af uddannelsesmuligheder og her spiller uddannelsesmuligheder både i kommunen og i omkringliggende kommuner en stor rolle. Over den senere årrække er der igangsat initiativer som skal sikre gode uddannelsesforløb til unge herunder styrket samarbejde med erhvervslivet, en styrket støtte til valg af uddannelse og indgåelse af partnerskabsaftaler med et fælles mål om fokus på uddannelse.   

Kontakt

Diana Mose Olsen, bestyrelsesformand, UC SYD, diol@esbjerg.dk, 29 43 29 26
Mads Sørensen, borgmester Varde Kommune, masp@varde.dk, 21 26 81 53.