Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Undervisningsprisen 2022

Publiceret:

UC SYD har indstillet kandidater til Undervisningsprisen 2022.

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler Undervisningsprisen til dygtige undervisere på de videregående uddannelser i Danmark, som på usædvanlig vis bidrager til god undervisning og et stærkt undervisningsmiljø.

Ministeriet udbyder syv undervisningspriser på hver 500.000 kroner, hvor 200.000 kroner er en personlig hædersgave, mens 300.000 kroner er til udviklingsaktiviteter i undervisningsmiljøet på uddannelsesinstitutionerne – det kan være kompetenceudvikling, studietur, teknologi eller lign.

To af de syv priser vil gå til undervisere under Danske Professionshøjskoler. Modtagerne af Undervisningsprisen 2022 offentliggøres ved en prisuddeling, der afholdes i juni 2022.

Udvalg peger på tre
Hver institution må indstille op til tre kandidater til prisen på baggrund af indstillinger fra de studerende. Et udvalg med repræsentanter for UC SYDs aftagere, studerende, undervisere og direktionen har besluttet at indstille Marie Toftdahl Sørensen, lektor på sygeplejerskeuddannelsen i Esbjerg, Sofia Rontini, lektor på læreruddannelsen i Esbjerg og Tim Jørgen Larsen, adjunkt på pædagoguddannelsen i Kolding.

De studerendes indstillinger af de tre undervisere blev vurderet af udvalget til at leve op til de fem kriterier, som ministeriet har sat som krav – bl.a. at underviseren bidrager til at opnå stort engagement, refleksion og et højt fagligt niveau, at underviseren understøtter relevans i undervisningen og har bidraget til fornyelse og udvikling af undervisningen.

Det var i december, de studerende på UC SYD kunne indstille de undervisere, de mente, fortjener at vinde en pris som årets underviser. Indstillingerne er sendt til det nationale bedømmelsesudvalg ved Danske Professionshøjskoler, der skal vælge to prismodtagere fra UC-sektoren på vegne af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

– Vi er glade for hver og en af vores dygtige undervisere, men vi er også glade for, at vi har studerende, der både anerkender og værdsætter fremragende undervisning og inspirerende undervisere, siger direktør Morten Kallestrup. 

I alt 17 undervisere anerkendt
– På UC SYD er de tre, som vi har indstillet, ikke de eneste, der er blevet anerkendt. I alt er 17 undervisere blevet anerkendt af deres studerende ved at blive indstillet til Undervisningsprisen 2022, og vi er glade for, at vi har haft mulighed for at vælge fra et stærkt felt af indstillinger.

De 14 resterende undervisere, som af deres studerende er blevet indstillet som UC SYDs bud på kandidater til Undervisningsprisen 2022, er:

Annette Knudsen, adjunkt, pædagoguddannelsen i Esbjerg

Bo Brunsgaard Christensen, lektor, socialrådgiveruddannelsen i Esbjerg

Bodil Heebøll, lektor, pædagoguddannelsen i Esbjerg

Elisabeth Ingeborg Kaalund, lektor, læreruddannelsen i Haderslev

Ellen Nielsen, adjunkt, sygeplejerskeuddannelsen i Esbjerg

Helen Laustsen, adjunkt, læreruddannelsen i Esbjerg

Janni Tofte Langerhuus, lektor, pædagoguddannelsen i Esbjerg

Lene Busch Carøe, lektor, pædagoguddannelsen i Kolding

Minea Neigaard, lektor, pædagoguddannelsen i Aabenraa

Nanna Sofie Duchene, lektor, læreruddannelsen i Haderslev

Peter Niels Pedersen, lektor, pædagoguddannelsen i Esbjerg

Søren Hyldeborg, lektor, socialrådgiveruddannelsen i Esbjerg

Tina Hejsel, adjunkt, læreruddannelsen

Torben Nielsen, underviser, fysioterapiuddannelsen i Esbjerg.

Læs mere om prisen på ufm.dk.