Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Studietur til fællesskab og oplevelser for livet

Publiceret:

Hvert år tager studerende fra UC SYD på studietur til udlandet. Hvert år kommer de tilbage berigede med nye fælles oplevelser, faglig erfaring og ikke mindst nye venskaber.
På faget for engelsklærere på UC SYD har de studerende haft en kæmpe oplevelse. En studietur til London i august 2023 har nemlig bragt dem tættere sammen på tværs af årgange og givet dem både faglige og personlige oplevelser for livet.

Da lektor på læreruddannelsen Sofia Rontini vandt Undervisningsprisen, stod det klart, at præmiepengene skulle gå til noget helt særligt. Derfor inviterede hun nuværende og tidligere engelskfagsstuderende på en studietur til London, for at udvide deres faglige horisont.

- Det var en helt særlig tur. Grundet pengepræmien havde vi mulighed for at invitere hele 45 nuværende og tidligere engelskfagsstuderende på rejsen til London, hvor de fik mulighed for hands-on at prøve kræfter med kulturmøder og udvikle interkulturel kompetence.

- Ideen med turen var, at de studerende skulle lære at planlægge og udvikle deres egen studietur helt fagligt og didaktisk. Dette betød også, at fagligheden var høj, og der var rum til at udvikle sig. Helt praktisk skulle de fx forberede lærerplaner og forskellige aktiviteter til deres kommende klasse. De var også ude og opleve forskellige kulturer og fik også indblik i det engelske skolesystem, fortsætter hun.

 

Fri leg
Jens, Iben, Aksel, Trine og Sade er nogle af de studerende, der var med på turen. De fik oplevelsen af, at rammerne var sat med fokus på færdigheder og viden, men at de var frie til at forme rammerne efter egne behov og ønsker:

- Det gav noget superfedt, at vi boede i små grupper rundt omkring i London. Mange boede i Kensington Park, men Trine, Jens og Sade boede fx 40 minutter fra centrum, og jeg var vist en af de eneste, der boede helt inde i det centrale London, fortæller Aksel.

- Det betød, at vi kunne bruge vores fritid til at udforske byen i mindre flokke, imens vi blev blandet på kryds og tværs af årgange på vores faglige fællesture, siger Jens.

- Og vigtigst af alt, så var rammerne frie, så vi havde også rum til at forme turen som vi ville. Fx var der en dag, hvor Aksel og jeg ikke rigtig orkede at være i den store flok, og så fik vi lov til at lave noget andet fagligt, som gav mig personligt en enorm inspiration til fremtidige ture til London for mine kommende elever, fortæller Trine.

- Ja faktisk så havde jeg tænkt, inden vi tog afsted, at jeg aldrig kunne se mig selv planlægge en studietur for mine kommende elever. Det virker bare så bøvlet. Men fordi vi fik så mange faglige inputs og en masse erfaring med, så er jeg allerede i gang med at planlægge mine fremtidige studieture som kommende engelsklærer nu, fastslår Sade.

Fællesskab
De fem studerende er alle enige med hinanden om, at fællesskabet på turen var det vigtigste, de tager med tilbage på studiet igen.

- Vi har oplevet så meget sammen og kommet tæt på hinanden på en ny måde. Netop fordi vi rejste på tværs af årgange, er vi blevet endnu mere tætte med dem, vi allerede kendte, og vi har fået helt nye venner, fortæller Iben.

- Ja, noget at det bedste ved sådan en tur er, at vi kan give vores studerende oplevelser og erfaringer for livet. Vi putter lidt flere værktøjer ned i deres lærerværktøjskasse, ligesom vi giver dem et større netværk, som de kan bruge i deres professionelle virke, når de er færdiguddannede. Netop derfor giver det bare så enormt meget mening at komme afsted på studietur sammen, siger Sofia Rontini

Sofia har allerede gentaget succesen med at planlægge en ny studietur på tværs årgange. Og denne gang også på tværs af fag. I uge 44 gik turen nemlig til Malaga hvor 17 studerende var med på tværs af flere fag på læreruddannelsen på UC SYD.