Lær teorien online og mød kun ind på skolen til studiets seminardage
Et online studie giver dig større fleksibilitet i din hverdag, da hovedparten af dine studier foregår online. Men, eftersom netuddannelsen følger den samme studieordning som den almindelige sygeplejerskeuddannelse, skal du forvente at møde fysisk op på skolen til seminardagene, hvor du lærer fagets praktiske aspekter. Det samme gælder for dine praktikperioder også kaldet den kliniske undervisning.
Selvom, denne øgede fleksibilitet giver dig frihed til at planlægge din hverdag, stiller det også større krav til din selvdisciplin og evne til at tilrettelægge din studietid.
Søg ind på den delvist digitale sygeplejerskeuddannelse
Søg ind på kvote 2 inden den 15. marts kl. 12.00.
Søg ind på kvote 1 inden den 5. juli kl. 12.00.
Netuddannelsens opbygning
Du bliver sygeplejerske på tre et halvt år på netuddannelsen. Din læring følger den almindelige sygeplejerskeuddannelse, men du studerer primært den teoretiske del på egen hånd. Den praktiske del læres ved fysisk fremmøde på studiets seminardage.
Studieaktivitet
Uddannelsen er et fuldtidsstudium og kræver en gennemsnitlig studieaktivitet på minimum 40 timer om ugen. I perioder skal du forvente at skulle koordinere din studieaktivitet, med dine medstuderende når der afvikles gruppearbejde.
Fysisk fremmøde
Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?
Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?
Der er obligatorisk fremmøde på skolen i Aabenraa til studiets seminardage. Seminardagene finder sted ca. hver fjerde uge og afvikles skiftende henover semestret. De udgør mindst 20 dage pr. semester.
På disse obligatoriske seminardage kan der være fastlagte studieaktiviteter, som er forudsætninger for at kunne deltage i uddannelsens prøver. Du kan se hvilke i semesterbeskrivelserne, som du typisk har i hænde ca. 14 dage før semesterstart.
På seminardagene kommer du endnu tættere på din fremtidige hverdag bl.a. i vores simulationslokaler hvor du både øver dine kliniske kompetencer, samt din kontakt og kommunikation med patienten.
Praktikperiode
Du skal undervejs i uddannelsen i praktik. Vi kalder praktikken for klinisk undervisning, og denne fungerer på samme måde som på den ordinære sygeplejerskeuddannelse - det vil sige, at der er mødepligt i den kliniske undervisning.
I denne periode kommer du tættere på den hverdag du vil møde efter studiet f.eks. på sygehuse, i psykiatrien, hjemmeplejen eller på ambulatorier. Her vil de kliniske vejledere, som vil støtte og vejlede dig i dit forløb.
Du kan også vælge at tage et eller flere af dine praktikforløb i udlandet og eventuelt kombinere det med dine semestre med teoretisk fjernundervisning.
Bachelorprojekt
Du afslutter din uddannelse med dit bachelorprojekt, hvor du kan fordybe dig i en sygeplejefaglig problemstilling du finder særligt interessant.