Lær at formidle din erhvervsfaglige viden
- Få det teoretiske og praktiske grundlag for at arbejde som lærer ved de erhvervsrettede uddannelser.
- Udvikl dig professionelt og personligt.
Lær at koble pædagogisk praksis med din erfaring fra det virkelige erhvervsliv og arbejdsmarked. Få samtidig kompetencer til at indgå i tværfagligt og tværsektorielt samarbejde i din organisation.
Du vil på uddannelsen blive introduceret til undervisning og læring i et didaktisk og videnskabsteoretisk perspektiv, som vil styrke din planlægning og udførelse af undervisningen. Derudover vil en del undervisning være praktisk orienteret, så den tager udgangspunkt i de situationer, du oplever som underviser på en erhvervsrettet uddannelse.
Diplomuddannelsen er den officielle uddannelse for undervisere ved erhvervsskoler, men kompetencerne i undervisning, vejledning, formidling, læring, didaktik og social inklusion er også relevante for undervisere og vejledere ved fx FGU-skolerne, de frie fagskoler og lignende uddannelsesinstitutioner, ligesom de opnåede kompetencer også bliver efterspurgt i private virksomheder og forvaltninger.
Hvad siger en tidligere studerende?
Hør hvad faglæreren Arne Ree fik ud af at læse diplomuddannelsen i erhvervspædagogik hos UC SYD.
Praktiske informationer
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche.
Anbefalet rækkefølge
Hvis du vælger at læse hele diplomuddannelsen, anbefaler vi, at du tager de obligatoriske moduler i denne rækkefølge:
Modul 1: Læring i erhvervspædagogisk praksis
Modul 2: Didaktik i erhvervspædagogisk praksis
Modul 3: Pædagogisk videnskabsteori