Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

CFU

Center for Undervisningsmidler

CFU Sundhed og trivsel

- bliv klar på sundhed

01

Om CFU Sundhed og trivsel

CFU har etableret et udvidet sundhedspædagogisk samarbejde med Aabenraa og Haderslev kommuner. På CFU er der derfor ansat pædagogiske konsulenter, som arbejder specifikt med Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF). Det medfører, at der kontinuerligt er fokus på materialer og metoder, der understøtter det obligatoriske emnes idégrundlag.

Med udgangspunkt i forenklede fælles mål i Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF) sikrer vi kvalitet i undervisningen gennem et tværfagligt fokus og elevdeltagelse.

02

Kurser og arrangementer

Sundhed og trivsel

Temadage, netværksarrangementer, årsplanlægningsdage, konferencer og inspirationseftermiddage. Viften af tilbud som Center for Undervisningsmidler arrangerer er bred.

Du vil altid kunne finde en oversigt over vores kurser og arrangementer i online-kataloget.

 

Flyt kurset hjem på skolen

En del af kurserne kan med fordel rekvireres til gennemførelse hjemme hos jer selv, hvis I kan samle et tilstrækkeligt deltagerantal. Derved spares medarbejdernes transport og køretid. De kan også tilpasses, så de understøtter lige præcis jeres kompetence- og skoleudviklingsplaner.

Vi står til rådighed som samarbejdspartner for såvel kommuner, skoler, som teams, når det gælder særligt tilrettelagte forløb og skræddersyede temadage, pædagogiske arrangementer, udviklingsprojekter, målrettede kursusforløb m.m. i tæt samarbejde med jer.

Ring eller skriv til:


Se online-kataloget

Se kurser online

Online-kataloget

Oversigt over vores kurser og arrangementer
Pernille Viuff

Kursussekretær

Pernille Viuff

Telefon: 7266 3312
E-mail: psvi@ucsyd.dk
03

Sundhed og trivsel samarbejdskommuner

Som et led i samarbejdsaftalen mellem CFU og Aabenraa og Haderslev kommuner har du som underviser i de to kommuner mulighed for gratis at benytte CFUs sundhedspædagogiske ydelser samt låne materialekasser. Du kan også gøre brug af både Ung Til Ung korpset og få gratis besøg i 6. klasse og 7. klasse af Tobacco Team.

Hvis din kommune ikke har en samarbejdsaftale kan du stadig låne materialekasser, analoge og digitale materialer på mitCFU om forskellige sundhedsemner. Du kan desværre ikke få besøg af Ung Til Ung eller Tobacco team.

Det er dog muligt for alle kommuner i CFUs område at tilkøbe disse aftaler og vi tilpasser gerne ydelserne i samarbejde med skole- og/eller sundhedsforvaltning i din kommune!

04

Udvalgte læremidler du kan låne på CFU

På mitCFU finder du masser af materialer, tv-udsendelser og film der kan inddrage sundhed og trivsel og på en tværfaglig måde understøtte din undervisning: 

Herunder finder du nogle særligt udvalgte læremidler fra udlånssamlingen, som du kan låne på CFU ved at opgive dit UNI-login.

Varen sætter spor

6. til 9. klasse

Bæredygtighed - varen sætter spor

Dette materiale sætter fokus på etisk og fair handel, bæredygtighed og miljø - hvor og hvordan påvirker varerne miljøet. I bladet Samvirke er der en relevant artikel om madspild.
Gå op i røg - med rygemaskine

7. til 9. klasse

SSF udskoling - Gå op i røg med rygemaskine

Gå op i Røg er Kræftens Bekæmpelses undervisningsmateriale om tobak og rygning til 7.-9. klasse. Materialet hjælper dig med at arbejde målstyret med emnet rygning. Med dette materiale vil der være en naturvidenskabelig vinkel på rygning, og i kassen vil der være en rygemaskine, hvor man kan vise hvordan en cigaret kan misfarve det vat, som røgen skal passere.
Orla Frøsnapper

6. klasse

SSF indskoling - Orla Frøsnapper

Dette materiale består af konkrete undervisningsaktiviteter omhandlende røg og rygning, som kan bruges i den sundhedsfremmende undervisning i indskolingen. En del af materialet kan også bruges i tværfagligt arbejde med musik.
05

CFU konsulenterne

Mia Lund Hartmann
Mia Lund Hartmann

Mia Lund Hartmann 

Sundhedspædagogisk formidler

 

 


 

Sanne Birkmose
Sanne Birkmose

Sanne Birkmose

Sundhedspædagogisk konsulent

06

Kontakt CFU

CFU's åbningstider

Alle skoledage:

 • Mandag - Torsdag: 8:00-16:00
 • Fredag: 8:00-13:00

Besøg os i informationssamlingen, hvor vi har et eksemplar af næsten alle de boglige læremidler, du kan købe fra forlagene. Hvis du vil, kan du låne et eksemplar med hjem. Du kan også se et eksemplar af mange af de læremider, du kan låne i klassesæt.

  Informationssamlingen er åben alle skoledage og du er meget velkommen til at besøge os i vores åbningstid.

  Du finder os i både Esbjerg og Haderslev på følgende adresser:

  • Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø
  • Lembckesvej 7, 6100 Haderslev

   

  Udlånssamlingen

  Langagervej 5B, Jels
  6630 Rødding

  Få hjælp til dit lån

  Lån læremidler til din undervisning i mitCFU og få dem bragt ud til dig på skolen. I vores udlånssamling har vi mange forskellige typer læremider, som spænder over fysiske læremidler i klassesæt til e-bøger og tv-udsendelser fra CFU Film & TV.

  Vi hjælper dig med alt omkring dit lån af læremidler på CFU: Har du ikke fået leveret, det du har bestilt, eller har du brug for hjælp til at forlænge et lån, så kontakt os. Vi kan også hjælpe, hvis du ønsker at tegne abonnement på CFU Film& TV, hvis du har problemer med dit lån af e-bøger eller streaming af tv-udsendelser.

  07

  Nyhedsbrev

  Du kan tilmelde dig CFUs nyhedsbrev, hvor du kan markere interesseområdet Sundhed og Trivsel, så får du en nyhedsmail en gang i mellem.