Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Peter Edlefsen Holmboe (PHOL)

Peter Holmboe

Peter Edlefsen Holmboe

Lektor - Digital

Peter er oprindeligt uddannet folkeskolelærer og har efterfølgende taget bl.a. en mastergrad inden for ikt og læring.

Peter arbejder i det pædagogiske/didaktiske område og underviser i, forsker i, udvikler og formidler professionsrelevant viden - primært med fokus på digitale læremidler og didaktisk design i digitalt understøttede læringsmiljøer.
 

Telefon: 7266 4325
E-mail: phol@ucsyd.dk
By: Haderslev
LinkedIn: peterholmboe
Twitter: @PeterHolmboe
UC Viden: Se profil

Det arbejder Peter Holmboe med

Generelt arbejder han med både teoretisk og praktisk viden og er interesseret i, hvordan man bedst kan indarbejde og gøre nyttig brug af digitale teknologier og læremidler i læringsrummet.

Han har en særlig opmærksomhed på erhvervsskole-feltet og interesserer sig for hertil knyttede elevcentrerede tilgange, som eks. Flipped Learning og afledte læringsopfattelser, didaktikker og tilgange, der kan være med til at koble teori og praksis i rummet mellem skole, uddannelse, praktik og erhverv, uanset om det er face- to-face eller netmedieret. 

Netværk

Peter Holmboe deltager i forskellige netværk - bl.a. forskernetværket for pædagogisk it under Styrelsen for It og Læring ligesom han er beskikket censor ved Læreruddannelsen.

Vil du vide mere?

Se mere i Peter Holmboes forskerprofil på UC Viden 

Publikationer

Afdækning af virksomhedernes behov for digitale og teknologiske kompetencer: Digitalisering i faget - udvikling af et digitalt mindset i erhvervsuddannelserne, Holmboe, Peter, 28 feb. 2020, 16 s.

Didaktika - EUD-Lærernes Kompetencelab: Elevorienteret undervisning. Holmboes, Peter, 2019, Gyldendal Uddannelse.

Fleksibel evaluering: kompetencetænkning og evaluering af det umålelige. Holmboe, Peter, 27 apr. 2016, Flip din undervisning: en antologi om Flipped Classroom og Flipped Learning. Schunk, A. (red.). Aarhus: Turbine Forlaget, s. 153-175 22 s.

Flipped Learning: flip med video. Hachmann, R., & Holmboe, P. (2015). Praxis.

Flipped Learning: mere end bare video. Hachmann, R., & Holmboe, P. (2014). Praxis.

Se alle Peter Holmboes udgivelser.