Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Dimission på Specialuddannelsen i borgernær sygepleje 

Fredag den 13. november skulle der have været afholdt dimission for Specialuddannelsen i borgernær sygepleje. 20 sygeplejersker har været til den afsluttende eksamen og er nu rustet til at løfte kvaliteten i den kommunale sygepleje til gavn for borgerne.

Publiceret:

Dimissionen kunne desværre ikke afholdes fysisk på grund af corona-epidemien, men det var alligevel en stor dag for de dimitterende sygeplejersker, som i 40 uger har specialiseret sig i komplekse og ustabile patientforløb i samarbejdet mellem kommune, hospital, praktiserende læge, borger og pårørende.

Dimission borgernær sygepleje
De dimitterende sygeplejersker på specialuddannelsen i borgernær sygepleje på trappen hos UCL

Specialuddannelsen er målrettet sygeplejersker, som vil skærpe deres kliniske kompetencer, organisatoriske forståelse og kvalitetsarbejdet i den borgernære sygepleje. Der er i uddannelsen fokus på kompleksiteten i sygeplejen, hvor tværfagligt samarbejde og koordination er afgørende for kvaliteten, og her er den kommunale sygeplejerske ofte et vigtigt omdrejningspunkt.

Carsten Andreasen, som er afdelingsleder i sygeplejen i Nordfyns Kommune, er en af de ledere, der har sendt en medarbejder på uddannelsen.

Det er en helt ny uddannelse i sygeplejen, som kan være med til at højne kvaliteten i de svære patientforløb. Derfor har vi sideløbende arbejdet med, hvordan vi bedst muligt får gavn af uddannelsesforløbet. Det er mit ansvar som leder at benytte de kompetencer, som Anne-Marie har med fra uddannelsen.

Carsten Andreasen

Afdelingsleder i sygeplejen i Nordfyns Kommune

Det er anden gang, at der udklækkes et hold fra Specialuddannelsen i borgernær sygepleje, som i Region Syddanmark udbydes i et samarbejde mellem UCL og UC SYD.

Hør hvad de nyuddannede sygeplejesker i borgernær sygepleje har fået ud af uddannelsen i videoen herunder.