Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Emil gi'r vi ikke slip på

Et praktikophold på VUC Syd førte til drømmejobbet for 22-årige Emil, der læser engelsk og digital markedskommunikation på UC SYD i Haderslev. 

Publiceret:

Kemien var der bare

-Emil gik fra dag et ind i opgaverne med åbenhed og engagement, og vi fandt hurtigt ud af, at Emil var en skarp praktikant. Han løste de opgaver vi stillede ham på en rigtig god måde, og han kom også med nye inputs. Samtidig var han også lynhurtig til at falde ind i afdelingen. Kemien var der bare, fortæller Jesper, der er daglig leder af VUC Syd's kommunikationsafdeling i Haderslev.

Sommerfugle i maven

Emil var ellers lidt nervøs foruden for hans fire måneders praktikophold hos VUC.

-Jeg frygtede lidt, at jeg ikke kunne leve op til deres forventninger. Når man ikke har været ude i en virksomhed og arbejde før, ved man ikke helt, hvad og hvor meget man egentlig skal kunne. Men da jeg så mødte ind til første praktikdag, ja, så glemte jeg helt at være nervøs.

Emil følte sig velkommen og værdsat.

-Jeg blev behandlet på lige fod med alle andre: Som en ligeværdig kollega og ikke 'bare' som en praktikant. Samtidig er det fedt at arbejde sammen med dygtige fagfolk, som både kan lære fra sig, men som også bare er utrolig venlige og humoristiske.

Emil brænder for sprog, markedsføring og kommunikation

Fra praktikant til medarbejder

Selvom de fire måneders praktikophold sluttede i december, har Emil stadig sin gang på VUC Syd.

-Jeg har været så heldig at få en ansættelse på VUC Syd, så ved siden af studiet løser jeg nu opgaver for VUC. Og det er jeg simpelthen bare så glad for!

Emil arbejder primært med kommunikation på sociale medier, presse og grafisk design, men der er også en lang række andre opgaver, som Emil tager sig af.

-Emil giver vi ikke slip på, for han er dygtig og han har en god forståelse for, hvordan vi arbejder og hvordan opgaverne hos os kan løses på en god måde. Samtidig passer han bare rigtig godt ind og er rar at arbejde sammen med, siger Jesper.

Kommunikation er omdrejningspunktet

Emil afslutter sin uddannelse i januar 2018 og kan herefter kalde sig professionsbachelor i engelsk og digital markedskommunikation.

-Fordelen ved uddannelsen er, at den ruster mig til at arbejde med kommunikation i mange forskellige sammenhænge. Med kommunikation som omdrejningspunktet bliver jeg klædt på til at løse opgaver inden for både PR, markedsføring, sociale medier osv., fortæller Emil.

Om uddannelsen

Engelsk og digital markedskommunikation er en professionsbacheloruddannelse, hvor du får titlen digital content producer. Uddannelsen tager 3 1/2 år og kan læses på UC SYD i Haderslev. Uddannelsen har fokus på god kommunikation og markedsføring, og hvordan du opnår begge dele med digitale platforme som dit redskab. Læs mere om uddannelsen her.

Se også videoen med Søren, der har taget uddannelsen og i dag arbejder som projektleder.