Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Niklas bruger PR til at hjælpe flygtninge

Publiceret:

Han har læst engelsk og digital markedskommunikation de seneste år, men Niklas vil hjælpe folk i nød. I fredags blev han dimitteret fra uddannelsen, og nu skal han i gang med at hjælpe flygtninge i Flensborg.

Under et ophold i Cambodja for nogle år siden, hvor han underviste i engelsk på et børnehjem for forældreløse og mødte unge fra hele verden, besluttede han at ville gøre noget meningsfuldt for andre. Socialt arbejde er ikke særligt godt lønnet i Tyskland, men Niklas følte, at livet konstant skubbede ham i den retning.

Niklas Kildentoft har læst erhvervssprog og digital markedskommunikation i Haderslev.

’Jeg måtte gøre noget’

Så da han besøgte en uddannelsesmesse i hjembyen Flensborg og stødte på UC SYDs stand, lød det som en mulighed for at forbinde punkterne for ham: Han kunne forfølge sin interesse for PR og samtidig bruge den til at fremme en social dagsorden.

- På det tidspunkt brød Pegida-bevægelsen igennem (en pan-europæisk anti-immigrationsbevægelse, red.), og jeg kunne simpelthen ikke tro det. Jeg følte, jeg måtte gøre noget, siger Niklas Kildentoft.

At promovere en NGO

Under studierne i Haderslev besluttede han, at et job i en stor, international virksomhed bare ikke var ham. I stedet blev han frivillig hos Flüchtlingshilfe Flensburg i et års tid, og det overbeviste ham om, at han kunne opfylde sine ambitioner dér.

Derfor blev han glad, da han for nylig fik stillet en ét-årig kontrakt i udsigt som manager i organisationen. Dér kan han bruge de færdigheder, han har lært på UC SYD, ikke mindst de digitale færdigheder.

- Jeg skal lave PR, holde hjemmesiden ajour og håndtere sociale medier. Jeg skal også koordinere de frivilliges arbejde og være med til at starte nye projekter op, fortæller Niklas.

Brug for hjælp

Så det ser ud, som om alt går op i en højere enhed: En interesse for PR og et ønske om at hjælpe andre kan kombineres professionelt. Og med det stigende antal flygtninge, som ankommer til et Europa i politisk krise for tiden, ved han, at der er noget at tage fat på.

- Der er brug for hjælp. Vi har behov for en holdningsændring og for at blive endnu mere opmærksomme på det her, siger han.

Flüchtlingshilfe Flensburg ser ud til at have fået den rette mand til rette tid.

Bonusinfo

Læs mere om Flüchtlingshilfe Flensburg på deres hjemmeside eller på deres Facebookside.

Læs mere om engelsk og digital markedskommunikation på UC SYD i Haderslev.