Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Studerende nomineret til Spilprisen for lyddesign

Tobias Dahl Nielsen læser til lyddesigner på Sonic College under UC SYD, og han er nomineret til Spilprisen for lydsiden til spillet Still Here, som handler om sorg og tab.

Publiceret:

En mand sidder på en seng med sænket hoved. Ind fra højre flyver et lysende møl gennem rummet. Man kan høre en samtale mellem en kvinde og en mand, dæmpet musik og insektets vinger, der slår.

Still Here er en interaktiv fortælling om sorg og tab og om, hvordan små ting i livet kan hjælpe os videre. Tobias Dahl Nielsen studerer lyddesign på UC SYD og har haft ansvar for spillets lydside. Derfor er han nu nomineret til Spilprisen i kategorien Best Audio.

Tobias Dahl Nielsen fra UC SYD er nomineret til Spilprisen

-Noget af det specielle ved at lave lyd til Still Here var, at stemningerne skifter så hurtigt. Så i det meste af spillet valgte jeg at gå efter noget, der er så tilpas uudgrundeligt og drivende, at spillerens opfattelse af musikken skifter synkront med deres opfattelse af historien, siger Tobias.

Tidspres

Spillet er lavet på kun seks uger, så det var en udfordrende opgave. Især for Tobias, som først for alvor kunne tage hul på lyddesignet, da spillets grundlæggende idé og udformning var godt på plads. Det er en stor fjer i hatten for ham at være nomineret til Spilprisem, som bliver uddelt 17. april i København.

-Jeg er selvfølgelig virkelig glad for det, og stolt over det! Særligt fordi, de nominerede lyddesignere i øvrigt er så dygtige. Faktisk så dygtige, at jeg søgte praktik hos tre forskellige af dem i november sidste år, og heldigvis fik plads hos én af dem: Bedtime Digital - der er nomineret i samme kategori med spillet Figment. Så jeg føler virkelig, at jeg er i godt selskab, siger Tobias.

Hvem står bag?

Still Here er produceret af DADIU (Danish Academy of Digital Interactive Entertainment) som et semesterlangt kursus i spiludvikling i samarbejde mellem mange forskellige danske uddannelsesinstitutioner - fordi det kræver så mange forskellige discipliner at lave et spil. Så Tobias har knoklet sammen med programmører og spildesignere fra universiteterne, instruktører fra spil- og animationsinstruktøruddannelsen på Den Danske Filmskole og grafikere fra TrueMax og Kunstakademiets Designskole.

Ressourcer

Hent spillet på Google Play, hvis du bruger Android.
Besøg Tobias Dahl Nielsens hjemmeside.
Vil du også være lyddesigner?
Læs også blogindlægget på soniccollege.org

Kontakt

Tobias Dahl Nielsen, studerende på medie- og sonokommunikation, UC SYD
Mobil 24 43 63 64