Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Alexander von Oettingen får Gyldendal Uddannelses pris

Gyldendal Uddannelse uddeler årets formidlingspris til Alexander von Oettingen. Han modtager den bl.a. for hans bog Pissedårlig undervisning.

Publiceret:

Hanne Salomonsen, direktør i Gyldendal Uddannelse, og prorektor Alexander von Oettingen.

Gyldendal Uddannelse uddeler hvert år en formidlingspris til en eller flere af forlagets forfattere, som har ydet en særlig indsats på deres fagområde. I år gik formidlingsprisen til Alexander von Oettingen, dr.pæd. og prorektor ved UC SYD.

Han har udgivet en lang række bøger, senest "Pissedårlig undervisning" med forord af Knud Romer, der har fået meget opmærksomhed.

Priserne blev uddelt ved Gyldendal Uddannelses efterårsreception torsdag eftermiddag af Hanne Salomon, direktør i Gyldendal Uddannelse.

– Jeg er enormt beæret og stolt over at have fået formidlingsprisen. Når man kommer fra den pædagogiske forskning med særlig vægt på skole, undervisning og dannelse, er en pris i formidling det højeste, man kan opnå. På et vist punkt er pædagogik formidling af det, vi tillægger betydning i samfundet og i tilværelsen. Formidling af det, der er væsentligt at forstå og lære, sagde Alexander von Oettingen.

Alexander von Oettingen har udgivet flere bøger, men ikke alle har skabt så meget debat som "Pissedårlig undervisning". Den har bl.a. udfoldet sig i debatspalterne i Politiken Skoleliv, hvor professor Lars Qvortrup gav den en hård medfart.

– Hvorfor er bogen mærkelig?, spurgte han i "3 spørgsmål til Alexander von Oettingen om 'Pissedårlig undervisning'".

– Det er den af tre grunde: Den er selvmodsigende. Den gør sig skyld i misforståelser. Og den undsiger en hel profession, nemlig lærerprofessionen.

– Hva' ellers? – det er en debatbog, svarede Alexander von Oettingen i sit svar.

Da der var overdragelse i Undervisningsministeriet i juni, blev bogen til gengæld rost af Merete Riisager, den afgående minister, der gav bogen i gave til hendes afløser på posten Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hvor Alexander von Oettingen modtog formidlingsprisen, modtog Mette Hermann læremiddelprisen. Mette Hermann er lektor i tysk og engelsk på Frederikssund Gymnasium og har udviklet en lang række læremidler til både tysk og engelsk.

Begge priser er på 25.000 kroner.

Flere oplysninger

Prorektor Alexander von Oettingen, 72 66 52 09 eller avoe@ucsyd.dk

Læs også: Prorektor Alexander von Oettingen i kommision om fremtidens læreruddannelse