Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
 • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Sid hjemme eller i Sydspanien og bliv socialrådgiver

Publiceret:

Der er større og større efterspørgsel efter kvalificerede muligheder for at tage sin uddannelse online, og derfor introducerer UC SYD nu den digitale socialrådgiveruddannelse.

Nu bliver det muligt at få drømmen om en socialrådgiveruddannelse til at blive til virkelighed, selv om det ikke er foreneligt med hyppige fremmøder på campus.

– Vi har under coronatiden oplevet, at flere studerende befandt sig godt med at studere med online-undervisning og den fleksibilitet, det giver. Derfor åbner vi nu mulighed for at læse til socialrådgiver på en digital uddannelse, siger Camilla Moesgaard, der er studieleder på socialrådgiveruddannelsen på UC SYD.

Selv om uddannelsen er digital, er arbejdsmængden ikke mindre. Den er bare fordelt anderledes.

– Man skal stadig forvente 40 timers ugentlige studier. Man er dog ikke afhængig af at skulle hjemmefra om morgenen på samme måde, som på et almindeligt studie. For nogle er det med til at skabe bedre rum i planlægningen. Det kræver til gengæld en god selvdisciplin i studielivet, siger Camilla Moesgaard.

Kun meget lidt på campus
Selv om meget af uddannelsen foregår online, skal man møde op cirka fire til fem dage hvert halve år.

– Vi har blandt andet træning i svære samtaler og anden form for interaktion mellem mennesker, hvor man skal være til stede. Her er det vigtigt for os at sikre, at man som studerende får den rette træning i disse kompetencer under uddannelsen, siger Camilla Moesgaard.

Det kan godt være hårdt at være på en digital uddannelse, men det er sliddet værd.

– Man skal strukturere sin tid og arbejde meget selvstændigt i studietiden, men uddannelsen er lige så god som den normale socialrådgiveruddannelse, så efter endt uddannelse har den studerende fuldt ud kompetencerne til at hjælpe de mange borgere, der kæmper med tunge problemer som for eksempel alkoholmisbrug, arbejdsløshed og konflikter i familien, vurderer Camilla Moesgaard.

En blandt flere
Der er flere uddannelser på UC SYD, som man kan læse digitalt på distancen, og det giver en anden frihed, sammenlignet med normale studier med fremmøde.

Typisk er det mennesker, der allerede har familie eller er på en meget lang udenlandsrejse, der vælger de digitale løsninger, men det kan også være den unge mor, der virkeligt har svært ved at få enderne til at nå sammen i forhold til for eksempel job og børnelogistik.

Den digitale socialrådgiveruddannelse hos UC SYD skal også være et udbud, som kan noget særligt. Her vil blandt andet en tæt praksistilknytning være et af de elementer, som vil tone UC SYDs digitale socialrådgiveruddannelse.

– Når vi har praksis som med-uddanner, som vi også har på den almindelige uddannelse, skaber vi en kobling for de studerende mellem teori og praksis. Jeg tror ganske enkelt på, at det er vejen mod at uddanne stærke fagpersoner, siger Camilla Moesgaard.

Fælles for alle de digitale uddannelser hos UC SYD er, at de skal søges på lige fod med andre uddannelser. Det vil sige den 15. marts for kvote 2 og 5. juli for kvote 1.

Yderligere oplysninger
Læs mere om den digitale socialrådgiveruddannelse her.

Deltag i en af de to muligheder for virtuelt åbent hus på den digitale socialrådgiveruddannelse online både

 • Tirsdag 1. marts 19-20.30 eller
 • Tirsdag 8. marts. 19 – 20.30 via dette link.

Kontakt også gerne Camilla Moesgaard for yderligere kommentarer: 7266 2936