Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

UC SYD forstærker sin sundhedsfaglighed

Publiceret:

UC SYD styrker sin sundhedsfaglige forskningsprofil, når Heidi Klakk Egebæk tiltræder som docent og faglig leder af Forskningsprogrammet for sundhedsfaglig praksis på UC SYD d. 1. marts.

Heidi Klakk Egebæk kommer fra en delt stilling mellem Syddansk Universitet (SDU) og University College Lillebælt (UCL). På UCL har hun været ansat som lektor på Fysioterapeutuddannelsen samtidig med, at hun har deltaget i forskningsprojekter på Institut for idræt på SDU, hvor hun primært arbejder med børn og unges sundhed i et epidemiologisk perspektiv.  

Tværfaglig erfaring og tilgang fra det folkesundhedsvidenskabelige område

Oprindelig er Heidi uddannet fysioterapeut fra UCL, har læst en cand scient. san. og skrevet en ph.d. om  børns sundhed og idræt i skolen Hun kommer således med en tværfaglig erfaring og tilgang fra det folkesundheds-videnskabelige område med et særligt fokus på børn og unges sundhed. Hun glæder sig til at starte hos UC SYD.

- Jeg glæder mig til mange ting, fortæller Heidi Klakk Egebæk, – bl.a. til at komme endnu tættere på praksisnær forskning sammen med den kompetente og brede stab af undervisere og forskere på UC SYD. Jeg  ser frem til tværfagligt samarbejde på sundhedsområdet, hvor vi må udvikle og ansøge om fondsmidler til interventioner, som kan imødekomme nogle af sundhedssystemets helt store udfordringer med bl.a. den stigende andel af kronikere, ældre og borgere med livsstilsygdomme.

- En anden stor sundhedsudfordring, der optager mig, er børn og unges mentale trivsel, som de seneste år har udviklet sig den helt forkerte vej. Hvordan kan vi som sundhedsprofessionelle møde dem og gøre en forskel i et sundhedssystem med knappe ressourcer?

Stor erfaring med kvantitative og epidemiologiske studie

Forskningschef Lene Mosegaard Søbjerg ser frem til, at UC SYDs nye docent tiltræder.

- Jeg er rigtig glad for, at vi kan ansætte Heidi Klakk Egebæk som docent. Heidi har stor erfaring indenfor sundhedsområdet - både fra praksis og forskning. Hendes forskningsmæssige kompetencer inkluderer erfaring fra både professionshøjskole og universitet. Hun har stor erfaring med kvantitative og epidemiologiske studie og vil derfor supplere vores ofte kvalitative tilgang til forskning i UC SYD, fortæller Lene Mosegaard Søbjerg.

Om Heidi Klakk Egebæk

Heidi er født og opvokset i Sønderjylland,  men bor i Odense og har fire voksne børn.

Du kan læse mere om Heidi Klakk Egebæks forskning på UC Viden og om hendes ph.d. om Body Composition and Cardiovascular Health in School-aged children. - An evaluation of the health effects of sports schools in the Svendborg Project. A prospective study.

Du kan også se connecte med Heidi på LinkedIn

Heidis nuværende ansættelse på SDU er tilknyttet et stort projekt om børns skærmtid i relation til fysisk og psykisk sundhed i projektet SCREENS. .

Læs mere om UC SYD Forskning

Kilder: