Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Bachelor på deltid, job på fuld tid

Mød Ingrid, der læser til administrationsbachelor på deltid

47-årige Ingrid Legaard ønsker at styrke og udvikle de kompetencer, hun til dagligt bruger i arbejdet som kontorfunktionær. Derfor har hun valgt at læse til administrationsbachelor på deltid ved UC SYD i Esbjerg.

På CV'et står der kontorfunktionær ved Embedslægeinstitutionen Syd, en enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed. Ingrid har længe været på arbejdsmarkedet og stort set altid arbejdet med administration. Men nu har Ingrid - efter 28 år - valgt at vende tilbage til skolebænken som deltidsstuderende.

Foto af deltidsstuderende på administrationsbachelor

Det fleksible deltidsstudie gør det muligt for mig at få arbejdsliv, familieliv og studieliv til at gå op i en højere enhed. Jeg kan passe det job, jeg trives i, og samtidig videreuddanne mig.

Ingrid Legaard

Deltidsstuderende på administrationsbachelor

Der kan dog være nok at se til, når man som Ingrid jonglerer både job og uddannelse, og der skal findes tid og overskud til begge dele.

Der er selvfølgelig nok at se til, når man vælger at læse ved siden af sit arbejde, og det kræver også en høj grad af selvdisciplin. Interesse og forståelse fra arbejdsgiver, kolleger og familie er absolut også en vigtig faktor, men for mig fungerer det. Jeg trives rigtig godt i min hverdag, og er også nået til et punkt i livet, hvor børnene er så store, at der er det overskud, der skal til.

Ingrid Legaard

Deltidsstuderende på administrationsbachelor

 Til gengæld er uddannelsen med til at give Ingrid den ekstra energi, der skal til.

Det giver god energi at mærke, at jeg udvikler mig både personligt og fagligt, og at jeg får ny viden og en bedre forståelse for mine arbejdsområder.

Ingrid Legaard

Deltidsstuderende på administrationsbachelor

Ingrid har en højere handelseksamen bag sig og har de seneste 12 år arbejdet i staten. Undervejs har hun taget forskellige kurser relateret til hendes arbejdsopgaver. Alligevel oplevede Ingrid, at det ikke helt var nok.

Jeg savnede en egentlig uddannelse. I forhold til mit arbejde er det yderst relevant at videreuddanne sig, simpelthen for at kunne imødekomme den konstante udvikling, de forandringer og udfordringer, som sker i en statslig institution, ja, vel indenfor alle brancher.

Ingrid Legaard

Deltidsstuderende på administrationsbachelor

Og selvom Ingrid endnu ikke er færdiguddannet oplever hun, at studiet giver hende nye kompetencer og forbedrer hendes opgaveløsning.

Administrationsbacheloren både understøtter og supplerer mine faglige og personlige kompetencer. Det faglige niveau på uddannelsen er højt og underviserne er gode til at gøre teorien nærværende og omsættelig - vi kan tage det vi lærer med os og overføre det direkte til vores arbejdsopgaver.

Ingrid Legaard

Deltidsstuderende på administrationsbachelor

Alt i alt er Ingrid rigtig godt tilfreds med den forholdsvis nye hverdag som både fuldtidsmedarbejder og professionsbachelorstuderende.

Det bedste ved uddannelsen er, at jeg tilegner mig ny viden, som kan bruges både i mit arbejde, men også privat. Ganske enkelt at blive klogere.

Ingrid Legaard

Deltidsstuderende på administrationsbachelor

Deltidsuddannelsen i offentlig administration

Et deltidsstudie giver dig muligheden for at forfølge din drøm om nye karrieremuligheder, uden at du skal vinke farvel til dit nuværende job eller vende dit familieliv på hovedet.