Gå til hovedindhold

Læs til administrationsbachelor på deltid

Kombiner studie med arbejde og familie.

Arbejder du på fuld- eller deltid, og drømmer du alligevel om at uddanne dig indenfor administration? Så læs uddannelsen i offentlig administration som deltidsstudie hos os på UC SYD i Esbjerg.

Vi giver dig muligheden for at forfølge din drøm om nye karrieremuligheder, uden at du skal vinke farvel til dit nuværende job eller vende dit familieliv på hovedet. Et deltidsstudie giver dig muligheden for at gøre flere ting på én gang. Det betyder, at du kan beholde din direkte kontakt til arbejdsmarkedet, mens du udvikler din faglige, administrative profil. At du selv kan strukturere dine hverdage, så du stadig har tid til dine børn. Og at du ikke skal tilpasse din økonomi til en SU-indkomst for at kunne videreuddanne dig.

Et deltidsstudie giver dig den fleksibilitet, der gør din karrieredrøm mulig. Måske arbejder du allerede med administration, men ønsker at opkvalificere dine kompetencer og få nye og spændende udfordringer i dit job. Eller skal administrationsbacheloren være dit startskud til helt nye karrieremuligheder?

Fakta om administrationsbacheloruddannelsen på deltid

 • Navn : Administrationsbachelor
 • Type : Professionsbachelor
 • Beliggenhed : Esbjerg
 • Varighed : 4 eller 4,5 år
 • Praktik : Fra 0 til 4,5 måneder
 • Adgangskrav : Gymnasial eksamen, kontoruddannelse med specialer eller anden relevant erhvervsuddannelse samt specifikke krav
Foto af administrationsbachelorstuderende på deltid

I min nuværende stilling håber jeg, at administrationsbacheloruddannelsen kan åbne dørene til projektledelse og konsulentopgaver. Det er dét, jeg lige nu brænder for at arbejde mere med. Men jeg har også undersøgt mulige master- og kandidatuddannelser

Maria Falkenberg

Deltidsstuderende på administrationsbachelor

Uddannelsens opbygning

Administrationsbacheloruddannelsen på deltid kan gennemføres på fire år. Det forudsætter, at du får merit for praktikforløbet. Du kan få merit for praktikken, hvis du har haft over et års erhvervserfaring med opgaver på bachelorniveau inden for offentlig forvaltning eller tilsvarende i en privat virksomhed.

Vi foretager en konkret og individuel vurdering af alle deltidsstuderende ud fra den studerendes erhvervserfaring, og derfor kan praktikken variere mellem nul og fire en halv måned. Da mange arbejder i en administrativ stilling ved siden af studiet, får størstedelen af de studerende merit.

Kan du ikke få merit, tager uddannelsen fire et halvt år, da du skal ud og høste dine egne praktiske erfaringer i et halvårligt praktikforløb. Praktikken er på fuld tid og ulønnet.

Deltidsuddannelsen er en kombination af selvstudium, holdundervisning, sparring med medstuderende og vejledning fra underviserne. Det giver dig en stor fleksibilitet, men det kræver også, at du kan arbejde selvstændigt og strukturere dit studium på egen hånd.

Via vores digitale platform får du adgang til informationer, litteratur og opgaver. Således er alt samlet ét sted. Det gør det lettere for dig, når du skal studere på egen hånd eller sammen med din studiegruppe. Nogle studiegrupper mødes fysisk, mens andre sparrer med hinanden online via f.eks. Skype. Udover selvstudium og gruppearbejde skal du møde til undervisning på UC SYD på fastlagte tidspunkter.

Du afslutter din uddannelse med et bachelorprojekt, som du arbejder individuelt med, men du får selvfølgelig vejledning undervejs.

Efter endt uddannelse bliver du professionsbachelor i offentlig administration.

Adgangskrav og optagelse

Uddannelsen har studiestart i september. Vi optager løbende nye deltidsstuderende. Derfor opfordrer vi dig til at søge om optagelse hurtigst muligt, så din chance for at sikre dig en plads er større.

Du skal have én af følgende uddannelser for at søge om optagelse på deltidsuddannelsen:

 • STX
 • HTX
 • HHX
 • HF
 • GIF (særligt forløb for fremmedsprogede)
 • Udenlandsk eller international gymnasial uddannelse på niveau med en dansk
 • Kontoruddannelse med specialer
 • Anden relevant erhvervsuddannelse 

Du skal have engelsk på C-niveau og enten erhvervsøkonomi C eller matematik C.

Det har jeg ikke, hvad gør jeg så?

Så kan du måske komme ind alligevel. På uddannelsen i offentlig administration på deltid kan vi lave en realkompetencevurdering. Det er en helhedsvurdering af, om dine job- og uddannelsesmæssige erfaringer lever op til adgangskravene.

Ansøgningsskema

For at søge om optagelse på deltidsuddannelsen til administrationsbachelor skal du udfylde dette ansøgningsskema.

Økonomi

Deltidsuddannelser er såkaldte åbne uddannelser, og du kan derfor ikke modtage SU som deltidsstuderende. Derimod er der brugerbetaling, og et semester på deltidsuddannelsen til administrationsbachelor koster 8.900 kr. pr. semester. Et semester består af to moduler á 15 ECTS.

Herudover vil der på hvert semester være udgifter til litteratur. Nogle studerende får dog litteraturen betalt af deres arbejdsgiver.

Specialpædagogisk støtte (SPS)

Har du en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, har du mulighed for at søge om Specialpædagogisk Støtte (SPS). Det kan være hjælpemidler i form af f.eks. IT-rygsæk, studiestøttetimer, en særlig stol, et hæve-/sænkebord m.v.

Du kan finde flere informationer om SPS her.

Mød nogle deltidsstuderende

Foto af deltidsstuderende på administrationsbachelor

Mød Maria

Deltidsstuderende med administrative ambitioner i fuld format

Maria Falkenberg glæder sig over sine nye karrieremuligheder og spændende arbejdsopgaver.

Foto af deltidsstuderende på administrationsbachelor

Mød Ingrid

Bachelor på deltid, job på fuld tid

47-årige Ingrid Legaard ønsker at styrke og udvikle de kompetencer, hun til dagligt bruger i arbejdet som kontorfunktionær.