Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Carina kom ind på drømmeuddannelsen efter ti år som salgsassistent

Med pædagogpakken fra VUC Syd lykkedes det Carina, at komme ind på drømmeuddannelsen. 

Publiceret:

Da 32-årige Carina Lemtorp for fem år siden fik sit første barn, følte hun, der skulle ske noget nyt. På daværende tidspunkt havde hun arbejdet som salgsassistent i Vejle i ti år, og som nybagt mor havde hun det svært med de skæve arbejdstider. Hun ville tilbringe mere tid med sin datter, og samtidig kunne hun ikke slippe barndomsdrømmen om at blive pædagog. 

-Jeg har altid gerne villet være pædagog, men ad omveje endte jeg som salgsassistent. Og de arbejdstider, man har som salgsassistent, vil jeg ikke tilbyde mine børn, siger Carina og fortsætter:

-For mig har det altid været en drøm at blive pædagog, og det har altid været meget naturligt for mig at arbejde med børn. Jeg ved, hvor vigtigt det er at give børn de bedste forudsætninger for deres udvikling, allerede fra de starter i daginstitution.

Carina Lemtorp, pædagogstuderende

-Mange børn tilbringer en stor del af deres vågne timer i hverdagen i børnehave og vuggestue, hvor forældrene først har dem i ulvetimen, hvor en masse skal nås. Men som pædagog i en børnehave har du også børnene i de gode timer. Det er et stort privilegie. Og det giver bare så meget, at jeg, som pædagog, kan være med til at skabe trygge rammer, hvor børnene kan udvikle sig og vokse, siger Carina, der ikke på noget tidspunkt har fortrudt valget om at komme tilbage på skolebænken efter ti år på arbejdsmarkedet.

Og da hun opdagede, at det var muligt at tage pædagoguddannelsen som et delvist netstudie, var det, som om det hele gik op i en højere enhed. Som netstuderende kan hun nemlig hente sine to børn tidligt og udskyde nogle af studierne til aftentimerne.

Fleksibiliteten på et netstudie er den perfekte løsning som mor

Vejen til pædagogstudiet skulle vise sig at blive kortere – og bedre – end Carina havde turde håbe på.

Da Carina fik sit første barn, var hun fast besluttet på at skifte karriere, så hun kunne få mere tid sammen med sit barn. Hun havde også et ønske om at komme tættere på familien og barndomshjemmet på Als. Familien rykkede derfor teltpælene op og flyttede til Skovby på Als, hvor deres nye liv skulle etableres.

Ved en tilfældighed opdagede hun gennem sin svigerinde, at hun kunne opkvalificere sig til pædagoguddannelsen gennem HF-enkeltfag på VUC Syd. Der fandt hun ud af, at man kunne tage en målrettet HF-pakke pædagoguddannelsen. Valget var derfor nemt for Carina at træffe.

-Jeg ville være pædagog, men manglede en række fag for at blive optaget på pædagoguddannelsen. Derfor måtte jeg tage en uddannelse for at komme videre. Jeg valgte at tage pædagogpakken på VUC Syd, fordi det var den hurtigste vej, der kunne gøre mig klar til studiet på ét enkelt år. Jeg var også sidst i tyverne, da jeg startede, så jeg følte heller ikke, at jeg ville passe ind på gymnasiet, fortæller Carina.

På VUC Syd genfandt hun glæden ved at studere, med gode undervisere og et godt sammenhold i klassen. Det endte også med, at Carina gennemførte året med flotte resultater, og var derefter klar til pædagogstudiet.

I mellemtiden blev hun gravid igen, så hun måtte vente lidt med at søge ind på UC SYD. Tiden på barsel brugte hun bl.a. på at tage nogle ekstra enkeltfag for ikke få studierne for meget på afstand.

Efter sin barsel var Carina stadig topmotiveret til at søge ind på pædagogstudiet. Og motivationen blev ikke mindre, da hun opdagede, at man kunne tage uddannelsen som et delvist netstudie, hvor man kun møder fysisk ind én enkelt gang om måneden.

Netstudiet har været den perfekte løsning for en mor til to, der skal have studieliv og familieliv til at hænge sammen på bedste vis.

-Jeg plejer at studere fra 9-14 hver dag. Det giver mig mulighed for at hente mine to piger tidligt, så jeg kan få nogle gode timer sammen med dem hver dag. Når børnene er puttet, kan jeg sagtens sidde og læse igen om aftenen, så jeg får det hele med.

Carina Lemtorp, pædagogstuderende

Det sociale på netstudiet passer også Carina rigtig godt. Hun er i en fast studiegruppe, hvor de andre også har børn. Det giver en god fælles forståelse for, hvordan de skal arbejde sammen, og som regel foregår studiegrupperne over Teams, så de ikke skal bruge tid på at pendle frem og tilbage.

Drømmepraktik i den børnehave, hun selv gik i som barn

Efter små to år på pædagoguddannelsen er Carina ikke i tvivl om, at hun valgte det helt rigtige studie. Hun brænder for arbejdet med de små størrelser og nyder at få bygget en masse teori på det praktiske arbejde.

Og efter en rigtig god praktikperiode i Bygadens Børnehave – den børnehave, hvor hun selv var som barn – har hun fået bekræftet, at det er det rette sted, hun er landet.

-Min praktik i børnehaven har været helt fantastisk. Der er så meget fokus på motorik og sanser, hvor børnene får lov til at sanse og mærke. Det kan være noget så simpelt som at gå i bare tæer, tage en tur til stranden for at fange krabber, hjælpe med at handle ind eller andre hverdagsting. Jeg følte nærmest, det var som i en skovbørnehave, og det var bare så fedt. Det er dét, jeg brænder for, siger Carina og fortsætter. 

-Det er også meget interessant, at man kan genkende det, vi lærer i teorien, når man er i praktik i børnehaven. Det hele giver bare mere mening, når teori og praksis er knyttet så tæt sammen.

Fremtidsdrømme

Når man spørger ind til Carinas fremtidsdrømme, er der heller ikke tvivl om, at hun er havnet det rette sted. Hun vil ud ”på gulvet” og gøre en forskel for børn, så de kan få den bedste start på tilværelsen.

-I mine praktikperioder har jeg indtil videre arbejdet i vuggestue og børnehave, og jeg må sige, at det er arbejdet med de små, fra 0-6 år, mit hjerte brænder for. Så min drøm lige nu er at arbejde i en institution, hvor jeg kan være på gulvet og være med til at skabe gode oplevelser for børnene, slutter Carina.

Vil du vide mere om pædagog som online studie?

Pædagog online er for dig, der har brug for fleksibilitet i hverdagen. 

 Vil du vide mere om, hvordan du med pædagogpakken bliver klar til pædagoguddannelsen på 1 år? Så tag et kig på VU Syds hjemmeside her