Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
 • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Daniel nyder den personlige atmosfære

Mød tyske Daniel, som læser engelsk og digital markedskommunikation på UC SYD i Haderslev

22-årige Daniel kommer fra Hamborg og har valgt at læse engelsk og digital markedskommunikation på UC SYD i Haderslev. Og det valg er han glad for.

For Daniel er det især relationen til underviserne og den tætte kobling mellem teori og praksis, der gør Danmark til et attraktivt sted at studere.

Foto af studerende

Jeg var egentlig i gang med at læse arkitektur på et universitet i Tyskland, men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke helt var mig. Da jeg så hørte om EITM på en messe i Hamborg, blev jeg ret hurtigt solgt.

Daniel

Studerende på engelsk og digital markedskommunikation

På messen mødte Daniel et par studerende fra uddannelsen, og de fortalte om en uddannelse, der rummede lige det, han selv savnede.

De studerende fortalte, hvordan man på uddannelsen samarbejder med virksomheder om konkrete opgaver og også kommer i praktik. Jeg savnede netop at få teorierne ind under huden: At gøre mig nogle konkrete erfaringer undervejs i min uddannelse og få en fornemmelse af, hvordan teori kan omsættes i praksis.

Daniel

Studerende på erhvervssprog og it-baseret markedskommunikation

Og der var ikke langt fra tanke til handling. For kort efter mødet med engelsk og markedskommunikation på messen i Tyskland, søgte Daniel ind på uddannelsen, og han er nu godt i gang med sit tredje år. Men hvordan har det mon været at skifte hverdagen i Tyskland ud med Danmark?

Atmosfæren her på UC SYD er meget mere personlig end i Tyskland. I Tyskland er der en større distance til underviserne. For eksempel tiltaler man sine undervisere høfligt med ”Sie” eller bruger deres efternavn. I Danmark er jeg på fornavn med mine undervisere, og det giver en mere uformel relation. Samtidig inddrager underviserne os meget mere, og vi arbejder også meget mere selvstændigt og praktisk. Det gør det sjovere at lære.

Daniel

Studerende på engelsk og digital markedskommunikation

Samtidig kan Daniel godt lide, at uddannelsen er meget international.

Foto af studerende

Der findes rigtig mange forskellige nationaliteter på campus. Der er studerende fra Sydamerika, Afrika, Kina og selvfølgelig også hele Europa. Jeg bruger både mit engelsk og tysk hver dag – og også dansk, som jeg har lært, mens jeg har været her.

Daniel

Studerende på engelsk og digital markedskommunikation

Hvor Daniel ender med at gøre karriere, når han er færdiguddannet, må tiden vise, men som Daniel understreger:

Uddannelsen giver mig virkelig mange muligheder. Jeg kan gøre karriere inden for både markedsføring og kommunikation, og i danske og internationale virksomheder. Jeg har lige været i praktik i en dansk designvirksomhed, og det var virkelig spændende. Måske er det den vej, jeg ender med at gå. Måske tager jeg en kandidatuddannelse. Jeg er meget åben.

Daniel

Studerende på engelsk og digital markedskommunikation

Inden Daniel er færdiguddannet, skal han dog på udveksling i Kiel, hvor han har valgt at tage sit 6. semester af uddannelsen. 

UC SYD samarbejder med universitetet i Kiel, så vi er fire studerende, der tager et semester der. På den måde får vi en double degree. I det hele taget giver uddannelsen gode muligheder, hvis man vil rejse ud. Jeg har for eksempel også taget et semester i Japan.

Daniel

Studerende på engelsk og digital markedskommunikation

Hvad er det bedste ved uddannelsen?

 • Den personlige atmosfære : Man får god feedback, og underviserne lytter også til ens feedback.
 • Den internationale kontekst : Det internationale er meget vigtigt i denne branche, og så er der gode muligheder for udveksling i løbet af studiet.
 • Praktikken : Her lærer man arbejdsmarkedet og opgaverne at kende i en 'real life situation'.

Engelsk og digital markedskommunikation

Tænder du på sociale medier? Er du vild med sprog? Og kunne du tænke dig at kommunikere og markedsføre hver dag, når du står op? Så er uddannelsen i engelsk og digital markedskommunikation, hvor du uddanner dig til digital content producer, lige noget for dig.