Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
  • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Fra politibetjent til administrationsbachelorstuderende

Publiceret:

I dag har Simone Lykkeskov lovet sig selv, at hun én gang årligt skal overveje, om hun er på det rigtige spor i sit liv, og hvad hun kan gøre for at påvirke det i den rigtige retning.

I 2019 tog hun derfor en afgørende beslutning om sin jobsituation. Hun gik fra en hverdag som politibetjent til at blive administrationsbachelorstuderende hos UC SYD i Haderslev.

Jeg vil gerne væk fra der, hvor man kun kan gøre tingene på én bestemt måde. Som administrationsbachelor bliver jeg uddannet i at kende rammerne for den offentlige sektor, men jeg kan til gengæld være med til at definere, hvad der skal ske indenfor de rammer, og her vil jeg gerne eksperimentere med, hvor det kan give mening og værdi at udvikle.

Simone Lykkeskov, administrationsbachelorstuderende

En stor del af Simones faglige profil er derfor primært udvikling og innovation. Det fik hun afprøvet i sin praktiktid under sin uddannelse, hvor hun var med til at udvikle et spil til et nyt ledelsesgrundlag i Kolding Kommune.

Det arbejde kan du læse mere om her.

Et opgør med det støvede

Selvom den blå uniform passede Simone Lykkeskov godt, vidste hun, at hun ikke skulle pensioneres som politibetjent. Efter ni år i politiet blev en ændring af arbejdslivet til en realitet.

- Politiet og jeg var vokset fra hinanden. Jeg havde brug for at prøve kræfter med noget, der ikke var så defineret. Jeg skal arbejde med udvikling og innovation, siger Simone Lykkeskov.

Men hvorfor så gå ind i arbejdet med offentlig administration, som mange måske oplever som lidt støvet og firkantet?

Den sammenkobling griner Simone også af:

Ja, det kan jeg godt forstå, man tænker. Men hvad nu hvis offentlig administration ikke var støvet og firkantet? Det er i opgøret med det støvede, at jeg finder min energi.

Simone Lykkeskov, administrationsbachelorstuderende

  

Administrationsbachelor

På administrationsbacheloruddannelsen på UC SYD giver vi dig kompetencerne til at arbejde med hele paletten af administration. Du lærer at koordinere, kommunikere og samarbejde, sætte projekter i søen og styre dem sikkert i havn.