Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Frederikke er et skridt tættere på drømmejobbet

Mød Frederikke, der læser til bioanalytiker i Esbjerg.

Publiceret:

Frederikke er 22 år gammel og bor i Bramming. Hun går på 3. semester på bioanalytikeruddannelsen på Campus Esbjerg. 

Hvorfor vælge bioanalytikeruddannelsen?

Frederikke er i første omgang optaget på jordemoderstudiet. Inden studiestart falder hun over bioanalytikeruddannelsen og finder hurtigt ud af, at det er den vej hun vil gå i stedet.

Jeg kan godt lide at fordybe mig med laboratoriearbejde og er ikke helt så meget til patientkontakt. Mange tror, at bioanalytikere kun tager blodprøver, men vi har rent faktisk hele fem specialer og kan løse rigtig mange forskellige opgaver. Uddannelsen er derfor meget alsidig.

Frederikke Chrestensen

Bioanalytikerstuderende på UC SYD

I løbet af de første to år af studiet bliver du klædt på til praktikken med bl.a. undervisning i de fem specialeretninger. Det er noget, som Frederikke er glad for, da man har en god baggrundsviden, inden praktikken for alvor går i gang.

Jeg synes, at det er vildt fedt, at vi bliver undervist i alle fem specialiseringer. Vi er derfor ikke tvunget til at sidde med jobs indenfor samme felt resten af vores arbejdsliv. Det kan godt føles lidt som om, at vi har fem forskellige uddannelser i én.

Frederikke Chrestensen

Bioanalytikerstuderende på UC SYD

Bliv klogere på de fem specialeområder

Frederikke har kemi på højt niveau fra gymnasietiden. Hun mener, at det har gjort den teoretiske del af uddannelsen lidt nemmere.

Det er en fordel, hvis du har flair for kemi, da vi virkelig har meget af det på uddannelsen. Vi skal kunne det på rygraden efter de første to år.

Frederikke Chrestensen

Bioanalytikerstuderende på UC SYD

Frederikke, der er bioanalytikerstuderende

Frederikkes drømmejob

Ud af de fem specialer, har Frederikke et favoritområde. Hun føler derfor allerede, at hun ved, hvad hun vil arbejde med, når hun er færdiguddannet.

Jeg vil gerne arbejde med mikrobiologi, når jeg bliver færdiguddannet. Det er dem, som for eksempel nærstuderer bakterier. Jeg har ikke noget imod patientkontakt og det at tage blodprøver en gang imellem, men det er ikke noget, jeg har lyst til at gøre hver dag.

Frederikke Chrestensen

Bioanalytikerstuderende på UC SYD

Frederikkes råd til dig, der overvejer at læse til bioanalytiker

Besøg uddannelsen
Det er en god idé at besøge uddannelsen fx til Åbent hus, hvor du kan møde studerende og undervisere og få svar på alle dine spørgsmål.

Spring ud i det
Det er helt naturligt at være i tvivl om sit studievalg. Mange oplever at være i tvivl til at begynde med, men langt de fleste ender med at være glade for deres valg.