Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Ny lyd i nye lokaler

21-årige Jakob Larsen sad ved lydbordet, da der i oktober var Open Mic i Haderslevs nye Studenterhus. Her debuterede han både som lydmand og på scenen.

Publiceret:

Klokken 20 går Open Mic i gang: En legeplads for Haderslevs unge musikalske og kunstneriske talenter, der viser deres værker frem foran et engageret publikum. Digtoplæsning, guitarsoloer og stand-up er noget af det, man kan opleve. Alt sammen i en afslappet stemning med dæmpet belysning, gratis kaffe og kolde øl til studentervenlige 15 kroner.

Jakob Larsen, lyddesigner Open Mic

Samlingssted for unge på tværs
Det er første gang, Open Mic foregår på Slotsgade 25 i Haderslev. Huset  på adressen er blevet de unges hus: Et studenterhus, der skal give unge i Haderslev et samlingssted.

Og ved Open Mic finder man også både gymnasieelever, unge der holder sabbatår, studerende fra UC SYD og en gruppe unge mænd, der er ved at aftjene deres værnepligt. 70 unge har valgt at bruge deres onsdag aften i Huset. Skaren er blandet, ligesom aftenens indhold. 

open mic haderslev

Lyd lokkede Jakob til byen
For alle må tage mikrofonen. Og Jakob sørger for, at mikrofonens lyd står skarpt.

Jakob kan nemlig noget med lyd. Han tog hele vejen fra Hillerød til Haderslev for at begynde på uddannelsen til lyddesigner på UC SYD i september. Det var det oplagte uddannelsesvalg for Jakob, der har en stor passion for musikken og selv spiller og komponerer musik ved klaveret, som også står klar på scenen i aften.

For klaveret måtte med fra Hillerød til studieboligen i Haderslev. Og nu står det på scenen i Slotsgade og venter på at blive spillet på. For Jakob skal ikke bare debutere som lydmand, han skal også debutere ved Open Mic med to af hans egne numre.

Som helt ny i byen - jeg har været her i lidt over en måned - betyder det meget, at der er et sted at møde andre unge i byen. Og jeg har allerede fået en tjans som lydmand. Det betyder meget i forhold til at falde til i en ny by, at der er et samlingssted, og at der er arrangementer der tiltaler mig

Jakob Larsen, lydmand og studerende på medie- og sonokommunikation

Om Open Mic
Open Mic er et månedligt arrangement, hvor alle, der har lyst kan tage mikrofonen. Og den lækre lyd står Jakob, der læser til lyddesigner på UC SYD, fremover for at levere. Man kan se datoerne for de næste Open Mic-arrangementer på studiebyenhaderslev.dk.

Læs også JV's historie om Haderslevs studenterhus.