Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Professionel fodboldspiller i Tyskland OG studerende på UC SYD

24-årige Louise Ringsing spiller fodbold i RB Leipzig, og om et års tid kan hun også skrive en professionsbachelor som lærer på CV'et. Det kan hun, fordi hun har taget den digitale læreruddannelse hos UC SYD i Haderslev.      

Publiceret:

Historien er både anderledes og imponerende. 24-årige Louise Ringsing spiller fodbold i RB Leipzig og har i hendes relativt korte liv præsteret at flytte hjemmefra som 16-årig til Tyskland, tage en tysk 10. klasse (selvlært på sproget), tage en dansk ungdomsuddannelse på Brøndby gymnasium, tage en træneruddannelse og om et års tid kan hun skrive folkeskolelærer på CV´et.

På små 10 år har Louise oplevet noget mere end gennemsnittet igennem sin fodbold. Hun har spillet 49 landskampe på diverse ungdomslandshold, og har repræsenteret de to største klubber i Danmark, samt flere hold i Tyskland, og dermed skiftet bopæl et væld af gange. Hun har vundet en pokaltitel, et Danmarksmesterskab, været i en semifinale i Champions League, alt-sammen med Brøndby IF. Hun har spillet både Bundesliga og 2. bundesliga, men samtidigt har hun også gennemført fire uddannelser og er på vej mod sin femte, som professionsbachelor i lærerfaget hos UC SYD i Haderslev.

Hvem gennemfører en tysk 10. klasse eksamen uden at have noget forkundskab til det tyske sprog?

- Fodbold har altid været min første prioritet, og min familie har altid bakket mig op og kørt mig rundt. De har altid sagt, at jeg gerne må lave det, jeg har lyst til. Skolen har også været vigtig, men fodbolden måtte gerne komme i første række, og det siger jeg endda med en mor, som er folkeskolelærer, griner Louise.

Da Louise spillede i Fortuna Hjørring, forsøgte hun at give sig i kast med idrætsstudiet, som dog var svært at kombinere med fodbolden, og da hun samtidigt fik et tilbud fra den tyske klub Bayer Leverkusen, måtte hun afbryde studiet på universitet. Efterfølgende har hun både taget en uddannelse som personlig træner og en T-træner uddannelse.

I Tyskland fandt hun ved et tilfælde ud af, at der fandtes en 100% digital læreruddannelse, som for hende var en oplagt uddannelsesmulighed, selvom udbyderen af uddannelsen lå placeret i Haderslev - mange hundrede kilometer væk fra hendes bopæl og fodboldklub.

Hele min mors familie og en stor del af min fars familie er uddannet folkeskolelærere, så det var nærliggende for mig at vælge den retning, da jeg også selv godt kan lide at lære fra mig.

Louise Ringsing

Koblingen mellem lærerstudiet og fodbolden er for Louise let at få øje på. Faktisk mener hun, at lighederne især i forhold til at kunne lære fra sig er rimeligt åbenlyse. For hende at se, kan læreruddannelsen også styrke hende på træningsbanen, hvilket falder i tråd med nyere forskning om gevinsterne ved at uddanne sig sideløbende med sportskarrieren (Videnskabeligt studie konkluderer: Uddannelse kan forlænge din fodboldkarriere).

- Man kan udnytte den evne, man har med sig fra fodboldbanen til at lære fra sig, og jeg synes jo bare, det er fedt at arbejde med nogle, som er motiveret for at blive dygtigere, siger Louise og fortsætter: 

Louise Ringsing er fodboldspiller og studerende
Louise Ringsing er professionel fodboldspiller og studerende ved UC SYD

- Jeg vil helt klart anbefale det digitale lærerstudie - det er fantastisk. Har du et spørgsmål står der nærmest tre undervisere klar til at hjælpe inden for en time, det er bare top servicemindet.

UC SYDs digitale læreruddannelse muliggør blandt andet, at du som eliteudøver kan tage din praktik, når du har ”fodboldfri”, og derfor har Louise ofte rejst hjem i sine ferier og taget praktikken, når det passede ind i hendes fodboldskema. Dog er det også muligt at tage praktikophold i udlandet, hvilket indskrænker begrænsningerne for dette studie. Du kan altså selv styre al planlægning, og du skal bare aflevere opgaverne inden for nogle deadlines. Selv et fag som idræt kan i dag tages online ved at du får nogle opgaver, hvortil du som studerende har mulighed for at lave videoklip, som du sender tilbage til underviseren, der så kommenterer og feedbacker på fokuspunkter, man som studerende kan arbejde videre med.

Den digitale læreruddannelse er for dig, der vil have frihed til at studere, hvor og når det passer dig.

Jakob Ravn, studievejleder på den digitale læreruddannelse hos UC SYD

Louise vil rigtig gerne være noget inden for fodbold, som træner, individuel træner og måske starte sin egen trænervirksomhed. Samtidigt vil hun gerne arbejde som lærer, og hun ser gode muligheder i at koble de to gerninger sammen i hendes fremtidige karriere nummer to.

Om samarbejdet

4player og UC SYD samarbejder omkring læreruddannelsen, der udbydes som 100% digital uddannelse, hvor kun praktikken og praksistilknytning (på lokale skoler) foregår via fysisk fremmøde. Der er også et samarbejde på den delvist digitale læreruddannelse, hvor der arbejdes med blended learning. Læs mere om samarbejdet her

Vil du læse andre historier om Dual Career-forløb? Så besøg Spillerforeningens hjemmeside

Uddan dig til lærer digitalt

Drømmer du om at gøre en forskel for andre? Og vil du gerne have frihed til at studere, hvor og når det passer dig? Så er den 100% digitale læreruddannelse måske noget for dig.