Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Professionsbachelor

Den digitale læreruddannelse

For dig, der vil have frihed til at studere, hvor og når det passer dig.

Hvad er en 100% digital uddannelse?

Den 100% digitale læreruddannelse er en helt almindelig læreruddannelse. Og så alligevel. For med den 100% digitale læreruddannelse har du frihed til at studere, hvor du vil og når du vil. Al undervisning foregår nemlig som fjernstudie online.

Hvad er et fjernstudie/digital undervisning?

Et fjernstudie betyder, at du som studerende kan følge undervisningen uanset, hvor du er. Der er altså tale om en meget fleksibel undervisningsform, hvor du studerer og får vejledning online. Det betyder helt konkret, at du på den digitale læreruddannelse er meget selvstuderende og får vejledning fra din underviser i faget.

Hvad kræver det at læse online?

Vælger du at tage din uddannelse online og søge ind på den digitale læreruddannelse, vil der være nogle særlige krav til dig og din arbejdsindsats. For den høje grad af frihed betyder også, at du skal tage mere ansvar for dit studie.

 • Du skal være god til at strukturere din tid og have selvdisciplin
 • Du skal finde skoler, hvor du kan lave undersøgelser, der afprøver forskellige undervisningsmetoder

Ansøg til den 100 % digitale læreruddannelse

Drømmer du om at læse til lærer på den helt digitale læreruddannelse? Så søg ind via optagelse.dk.

Adgangskrav og optag

Du skal opfylde de samme adgangskrav, uanset om du søger om optagelse på den almindelige læreruddannelsen i Esbjerg eller Haderslev, på den digitale læreruddannelse eller på den delvis digitale læreruddannelse.

Udvikl skolen – hvor du bor

Når du studerer på den digitale læreruddannelse, studerer du hjemme med afsæt i UC SYDs unikke DIGI-koncept. Du mødes med din underviser igennem din E-port folio (OneNote) og online-samtaler. Du udvikler undervisning på din lokale skole – det være sig folkeskole eller almen friskole/privatskole. 

Som studerende på den digitale læreruddannelse får du et tæt forhold til din lokale skole. Du laver undervisning og undersøgelser tre gange pr. semester (halvår) på skolen.

Uanset om du bor i Danmark eller udlandet, finder du selv din skole, hvor du kan lave dine undersøgelser. Hvis du studerer fra udlandet, kan du gennemføre dine undersøgelser på en udenlandsk skole, hvor engelsk er undervisningssproget. Vil du gennemføre dine undersøgelser i udlandet, skal din egen skoletid have foregået på en dansk folkeskole. Vær opmærksom på, at det kan være svært at komme ind på skoler i nogle lande f.eks. USA og Kina. 

På den digitale læreruddannelse har du stor frihed og eget ansvar for at finde skoler og udvikle undervisningen. 

Se eksempler på studerendes undersøgelser fra skoler her.

I løbet af uddannelsen skal du desuden i tre 6-ugers praktikforløb. Praktikken på første og andet år kan foregå i udlandet. Den sidste praktik på fjerde år skal foregå i Danmark på en folkeskole. 

Den digitale læreruddannelse er fuldt digital

Når du studerer på den digitale læreruddannelse, behøver du ikke at møde op til fysisk undervisning eller eksamen på læreruddannelsen i Haderslev. Al din undervisning og eksamener foregår primært via din E-portfolio (OneNote), læringsplatformen itslearning og online kommunikationsprogrammer som Teams og Zoom.

Den digitale læreruddannelse består - ligesom den ordinære læreruddannelse - af 240 ECTS-point. Du har normalt 60 ECTS-point på et år fordelt på tre forskellige moduler/fag pr. semester (halvår). Normalt tager det fire år at blive lærer.

På den digitale læreruddannelse kan du i nogle semestre have 20 ECTS i stedet for 30 ECTS-point, hvis du er udfordret på tid. Det kan du gøre, som det passer ind i din kalender og dit liv. 

Uddannelsen skal være helt færdiggjort inden for seks år fra studiestart, da du automatisk udmeldes efter 6 år. Hvis du vælger at bruge mere end 4½ år på uddannelsen, har det konsekvenser for din SU. 

Merit-læreruddannelsen og enkeltfag er også en mulighed på den digitale læreruddannelse.

Lær mere om den digitale læreruddannelse i denne præsentation.

Det er et krav, at du:

 • har gået på en dansk (folke)skole og taler/skriver flydende dansk
 • har en høj grad af selvdisciplin og selvstændighed
 • kan og vil prioritere 40 timer pr. uge til dine studier allerede fra første studiedag
 • kan finde skoler, hvor du kan afprøve og udvikle undervisning
 • er klar til at undervise børn i skoler allerede efter to måneders studier
 • kan organisere dine studier – frihed og ansvar hænger sammen
 • kan begå dig digitalt, dvs.
  • du har en PC eller Mac og et stabilt internet
  • kan arbejde i Microsofts Office pakke og i særdeleshed i Word 365 og OneNote 365
  • nysgerrig og villighed til at udforske teknologiens muligheder
  • vil selvuddanne dig i digitale værktøjer

Bestil en samtale med vores vejledere

Inden du kan optages på den digitale læreruddannelse, skal du have en samtale med en af vores vejledere. Bestil en online-samtale ved at skrive til studievejledning-h@ucsyd.dk att. Svend Brandt/Lars Holbæk Pedersen.

Spørgsmål, du skal forberede dig på til samtalen

Du kan forberede dig til samtalen ved at overveje følgende spørgsmål:

 • Hvordan lærer du bedst? Træk på dine tidligere skole/undervisningserfaringer.
 • Hvorfor vil du gerne studere på den digitale læreruddannelse?
 • Hvordan vil du håndtere uddannelsens store frihed og ansvar?
 • Hvilken skole vil du gerne lave undersøgelser på? Bemærk, at det er svært at finde skoler i Aarhus, København, Kina og USA. Bor du i Aarhus og København skal du være forberedt på at finde skoler i omegnsbyer. Studerende i USA og Kina kan være nødsaget til at tage hjem til Danmark for at lave undersøgelser på skoler.
 • Har du struktureret dit privat- og arbejdsliv, så du er klar til at starte studier med det samme ved studiestart?
 • Hvordan vil du strukture din uge, når studiet vil tage 37–40 intensive timer ugentligt?
 • Hvordan vil du takle udfordringer med din PC eller Mac?

Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?

Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?

Mød nogle digitale lærerstuderende

Portræt af Zenitta Kämpfner, der sidder på trappen i sit hjem.

Mød Zenitta

Mor til fire skiftede karriere ud med uddannelse: - Det er noget af det bedste, jeg har gjort

Efter næsten et årti på arbejdsmarkedet fik 32-årige Zenitta Kämpfner lyst til at skifte vej i livet. Den digitale læreruddannelse blev løsningen, som også kunne kombineres med rollen som mor til fire.
Foto af digital lærerstuderende

Mød Mette

Mette skiftede karriere og fandt sit kald som lærer

42-årige Mette Gustavson tog et karriereskifte og læser nu til lærer på den digitale læreruddannelse. Samtidig arbejder hun som lærervikar på den lokale folkeskole i Lunderskov. Hun bor lige bag skolen sammen med sin mand og to børn på 16 og 19 år, og hun skal blot en tur igennem hegnet og tværs...
Foto af digital lærerstuderende

Mød Kathrine

Den digitale læreruddannelse gjorde New York-eventyret muligt

Kathrine Graasbøll bor i New York og læser til lærer i Danmark. UC SYD’s digitale læreruddannelse var kortet, der fik kabalen til at gå op, da hun fik muligheden for at tage på eventyr i New York men samtidig drømte om at læse til lærer. 27-årige Kathrine var nyuddannet professionsbachelor i...
Foto af digital lærerstuderende

Mød Tanja

Jonglerer studieliv og tre børn uden problemer

Tanja Holbech kunne mærke, hun havde flair for undervisning. Med den digitale læreruddannelse kan hun få studielivet til at passe ind i sin dagligdag med tre børn. Den digitale læreruddannelse er nemlig ikke kun for dem, som tager på eventyr i udlandet og samtidig gerne vil læse til lærer. Tanja...
Foto af digital lærerstuderende

Mød Michael

Jeg tager uddannelsen med mig overalt

Michael vælger selv, hvornår undervisningen starter. Han læser nemlig på UC SYD’s digitale læreruddannelse, hvor al undervisning foregår digitalt. 32-årige Michael bor på Amager med sin kæreste og 1-årige søn. Han har valgt Danmarks eneste helt digitale læreruddannelse, som udbydes af...
Foto af digital lærerstuderende på Bali

Mød Maria

Læser til lærer fra Bali

Med den 100% digitale læreruddannelse kan Maria Frisch blive hos kæresten på Bali. Også i praktikken. Indtil for nylig var læreruddannelsen ikke sådan lige at tage under armen, hvis du var ved at flytte om på den anden side af jorden. Ikke mindst praktikken betød, at studerende var delvist bundet...

Delvis digital læreruddannelse

Du kan også tage læreruddannelsen delvist digitalt. Den delvis digitale uddannelse er baseret på blended learning og 75 procent af uddannelsen er  digitalt selvstudie, hvor du via nettet arbejder med opgaver alene og i studiegrupper med medstuderende. De resterende 25 procent dækkes af seks årlige seminarer á tre til fire dage på Campus Haderslev og 18 ugers praktik på folkeskoler i nærheden af, hvor du bor.