Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Campus Esbjerg: Et stort hus med mange tilbud

Et aktivt studieliv med 2500 studerende og 13 uddannelser.

Et stort hus med mange tilbud

Som studerende på Campus Esbjerg bliver du en del af et aktivt og lærende studieliv. Her går 2500 studerende fordelt på 13 uddannelser.

På gangene støder du derfor både på studerende inden for det sundhedsfaglige og samfundsfaglige felt og inden for pædagogik og undervisning.

I 2020 flyttede også SDU ind på Degnevej og er nu vores nabo. Vi deler derfor både kantine, fredagsbar og bibliotek. Og studielivet er blevet endnu mere mangfoldigt.

Selvom Campus Esbjerg er UC SYDs største campus, har vi stadig fokus på nærheden. Du kommer derfor til at gå på små hold og kende både dine medstuderende og undervisere godt.

Som studerende har du også mulighed for at være med til at præge din uddannelse og dagligdag på UC SYD. Det kan du gennem vores Studenterråd, som du vil høre mere om ved studiestart.

Faciliteter på Campus Esbjerg

På Campus Esbjerg arbejder vi benhårdt på at gøre dit studeliv lettere. Derfor har vi masser af faciliteter, som du kan benytte dig af. Vi har eksempelvis: 

  • En god kantine med et godt udvalg
  • En fredagsbar, hvor du kan møde studerende fra andre uddannelser
  • Et bibliotek med læsepladser
  • Klatrevæg og udendørs idrætsanlæg
  • Mange borde, stole og sofagrupper på gangene, som kan bruges til gruppearbejde eller samvær.

Desuden er Campus Esbjerg indrettet med elevatorer, handicapparkering mv., så gangbesværede og kørestolsbrugere kan færdes overalt og stort set bruge alle faciliteter.

Det kan du læse på UC SYD i Esbjerg

Esbjerg som studieby

Esbjerg er en studieby med mere end 50 forskellige uddannelser. En by, hvor vi for alvor gør noget for, at du føler dig godt tilpas som tilflytter. I Esbjerg kan du mødes med studerende fra andre uddannelsessteder til Studiebyen Esbjergs aktiviteter, som f.eks. pubcrawl eller backgammonhygge i Huset.

Huset

Er de unges mødested i byen. Tilmeld dig tilflytternetværket, som mødes på Huset en aften om ugen. Der er indrettet en biograf med indie-film på plakaten i Huset, og der afholdes koncerter og arrangementer med jævne mellemrum. Og så har de billige øl og drinks.

Sport

Kan du lide sport, er du kommet til den helt rigtige by. Her har du mulighed for at dyrke et væld af idrætsgrene både på amatør- og professionelt niveau.

Musik og teater

Er du mere til musik og teater, vil du nyde Musikhuset Esbjerg og Husets koncerter. I Huset kan du også selv være aktiv i forhold til kulturelle og sociale aktiviteter som musik, teater og kunst.

Derudover er der teaterforeningen Esbjergspillene og Esbjerg Amatør Teater Skarntyden.

Frivilligt arbejde

Har du et varmt hjerte, og vil du give en hjælpende hånd? Så er der brug for dig i det frivillige arbejde i fx frivilligcentret Vindrosen.

Find din nye bolig

Der er gode muligheder for at få noget at bo i. Studiebyen Esbjerg giver dig et overblik over, hvilke muligheder du har for at finde en studiebolig. Du kan også undersøge dine muligheder for en andelsbolig på andelsboliger.dk.

Studielivet på UC SYD

Vi har spurgt studerende fra UC SYD om, hvordan deres studieliv er. Svarene har de filmet, som vi efterfølgende har klippet sammen til en lille video, du kan se lige her.

Find din nye bolig

Business Esbjerg har også samlet en oversigt over dine muligheder for at finde en studiebolig i byen.
Esbjerg Kommune hjælper dig med et overblik over dine boligmuligheder.

Find vej

Med en placering tæt på motorvejen, gode parkeringsforhold og med busser lige til døren er Campus Esbjerg let tilgængelig.

Her finder du UC SYD Campus Esbjerg
Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø
Find vej med Google Maps her.

Find alle vores campusser og oversigtskort her.

Mere studieliv?

Følg os på Instagram og få et indblik i studielivet, når vi dagligt opdaterer med indhold fra alle vores studiebyer.

Oplev studiemiljøet som studerende for en dag

Kom og oplev hvordan det er at læse på UC SYD, inden du søger ind på en af vores uddannelser. Vi kalder det for studerende for en dag, og du kan læse mere om det lige her.

Vores andre campusser 

UC SYD har fire campusser i alt, og nogle uddannelser udbydes på flere campusser. Her kan du læse mere om studielivet på de andre campusser og i studiebyerne.

Campus Kolding

Campus Kolding

Campus Kolding: En imødekommende atmosfære

Spritny campus i 2022, hvor du kan læse til pædagog, pædagogisk assistent, lyddesigner eller grafisk kommunikation.
Campus Haderslev

Campus Haderslev

Campus Haderslev: Masser af liv, masser af charme

Læs med 1.500 andre i charmerende omgivelser.
UC SYD Campus Aabenraa

Campus Aabenraa

Campus Aabenraa: Det handler om Aabenhed

Lys og luft: Studér i en topmoderne campus med 1.300 andre.