Lær at vejlede og inspirere dine kolleger til differentieret begynderlæseundervisning i grundskolen
- Vær med til at forme din skoles læseprofil med forståelse for forskningsbaseret viden om læse- og skriveudvikling.
Forstå læsningens komponenter, læseudvikling og afkodningsstrategier, så du kan være med til at forme skolers læseprofil med udgangspunkt i forskningsbaseret viden om tidlig læse- og skriveudvikling.
Med modulet Skriftsprogstilegnelse og skriftsprogsundervisning 0.-3. klasse kan du vejlede og videreformidle viden om læsning og skrivning til pædagoger, lærere, ledelse og forældre. Det kan du med udgangspunkt i en teoretisk forståelse af dansk sproglære som fonetik, ortografi, morfologi, syntaks, semantik og problemstillinger i 0.-3. klassetrin.
På modulet bliver du også klædt på til at vejlede i anvendelsen af test- og evalueringsresultater, så ledelse og lærere kan få en fornemmelse af det faktiske læse- og skriveniveau samt udviklingen af læsning og skrivning på skolen.
Det får du indsigt i på dette modul:
- Hvordan du kan udvikle og gennemføre differentieret skriftsprogsundervisning i 0.-3. klasse.
- Lær at analysere og reflektere over samt vurdere problemstillinger inden for læseproces, skriftsprogstilegnelse og skriftsprogsundervisning i 0.-3. klasse på baggrund af indsigt i skriftsprogsudvikling.
- Få viden om dansk sproglære, herunder fonetik, ortografi, morfologi, syntaks og semantik, og lær at anvende denne viden analytisk og didaktisk i forhold til skriftsprogstilegnelse og skriftsprogsundervisning.
Modulet er et valgmodul på Pædagogisk diplom, men kan også tages selvstændigt.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Tilmeld dig her
Skriftsprogstilegnelse og skriftsprogsundervisning 0.-3. klasse
Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information
- Slutdato: 23.01.2026
- Bedømmelse: Skriftlig + mundtlig prøve
- Pris: kr. 12.800
- Kursusnummer: EH06-25115
Undervisningsdatoer
Der er undervisning 8 gange 4 timer (10 ECTS). Dertil kommer gruppevejledning. På undervisningsdage skal der beregnes fremmøde kl. 9.00 - 15.00, hvor der er undervisning og studieaktiviteter. Skriftlig opgave afleveres den 15. december 2025. Eksamen afholdes i uge 3, 2026. De konkrete datoer for undervisning og eksamen meldes ud efter tilmeldingsfristen 1. juni 2025.
- Slutdato: 15.01.2027
- Bedømmelse: Skriftlig + mundtlig prøve
- Pris: kr. 13.100
- Kursusnummer: EH06-26113
Undervisningsdatoer mm.
Der er undervisning 8 gange 4 timer (10 ECTS). Dertil kommer gruppevejledning. På undervisningsdage skal der beregnes fremmøde kl. 9.00 - 15.00, hvor der er undervisning og studieaktiviteter. Aflevering af skriftlig opgave den 15. december 2026. Mundtlig eksamen afholdes i uge 2, 2027. De konkrete datoer for undervisning og eksamen meldes ud efter tilmeldingsfristen 1. juni 2026.