Gå til hovedindhold

Pædagogisk Diplomuddannelse

UC SYD Videreuddannelse

Nyeste viden om pædagogik og uddannelsesforhold

  • Bliv bedre til planlægning, organisering og udvikling af opgaver inden for undervisning, vejledning, formidling, læring, didaktik og social inklusion.
  • Stærkt fagligt studiemiljø med fokus på at omsætte nyeste viden til praksis.
  • 28 specifikke uddannelsesretninger med hvert sit faglige og praktiske fokus.

Brænder du for almen pædagogik, logopædi, psykologi eller måske specialpædagogik?

Med en pædagogisk diplomuddannelse har du 28 specifikke uddannelsesretninger at vælge mellem inden for det pædagogiske fagfelt. På den måde kan du styrke netop den faglighed, som du brænder mest for.

Den pædagogiske diplomuddannelse er for dig, som gerne vil udvide din faglige ekspertise inden for dit pædagogiske felt. Da det er en erhvervsrettet uddannelse, er der fokus på at omsætte den nyeste teori og forskning, så du kan bruge den i praksisnære problemstillinger. Samtidig vil Pædagogisk diplom klæde dig på til at indgå i tværfagligt samarbejde med samarbejdspartnere eller brugere om det pædagogiske arbejde.

Afsluttet uddannelse giver dig ret til at bruge betegnelsen Diplom i Pædagogik (PD) eller Diploma of Education på engelsk.

Fakta om uddannelsen

  • Type : Diplomuddannelse
  • ECTS : 60
  • Økonomi : Egenbetaling
  • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år.
  • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
  • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg 

Sådan sammensætter du en diplomuddannelse i pædagogik

Pædagogisk diplomuddannelse er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som tilsammen i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche. 

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Pædagogisk diplomuddannelse tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på Diplom i pædagogik længere nede på denne side.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på Pædagogisk diplomuddannelse.

Praktiske informationer

Adgangskrav på diplomuddannelsen i pædagogik

For at komme ind på diplomuddannelsen i pædagogik på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse. 

Derudover forudsætter diplomuddannelsen i pædagogik mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. [Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.] 
 

Obligatoriske moduler

Pædagogisk viden og forskning

ECTS: 10

Læs mere

Undersøgelse af pædagogisk praksis

ECTS: 5

Læs mere

Afgangsprojekt, Pædagogisk diplomuddannelse

ECTS: 15

Læs mere

Valgfrie moduler

Har du nogle spørgsmål?

Kirsten Skaastrup

Faglig leder, Videreuddannelsen

Kirsten Skaastrup (KSKA)

Anna Maria (Trine) Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)