Lær at vejlede lærere og undervisere i differentierede handlemuligheder i forbindelse med skriftsprogstilegnelse og skriftsprogsundervisning
- Lær hvordan du kan facilitere vidensdeling om teorier og metoder inden for læsning og skrivning på mellemtrinnet og i udskolingen.
Få en nøglerolle i at skabe en differentieret skriftsprogsundervisning i skolen. For at differentiere skriftsprogsundervisningen erhverver du på dette modul specifikke kompetencer i observation, analyse og viden om skriftsprogstilegnelse, så du kan vejlede relevante målgrupper om handlemuligheder.
Du får specialiseret viden om literacy-teorier samt teorier om flydende læsning og sprogforståelse i læsning. Du vil også få indsigt i betydningen af genre, tekstlingvistik, syntaks, morfologi og ortografi, som du kan bruge til at analysere og vurdere problemstillinger inden for skriftsprogsudvikling og -undervisning. På den måde kan du fungere som vejleder og facilitator af kollegiale læreprocesser, som styrker den kollektive indsats i forhold til danskfaglig skriftsproglære.
For at give et indblik i elevernes konkrete skriftsprogstilegnelse og -udvikling, får du også undervisning i at anvende test- og evalueringsresultater. Med de kompetencer kan du målrette en faglig indsats mod at forebygge skriftsprogsvanskeligheder i 4.-10. klasse med de relevante lærere og samarbejdspartnere.
Det får du indsigt i på dette modul:
- Teorier inden for literacy, flydende læsning, sprogforståelse og de strategier, som eleverne kan benytte hertil.
- at vejlede og facilitere kollegiale lære- og videndelingsprocesser, så undervisere i danskfaget er bevidste om handlemuligheder og metoder.
- at vurdere skriftsprogsudvikling gennem test og evaluering.
Modulet er et valgmodul på Pædagogisk diplom, men kan også tages selvstændigt.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Tilmeld dig her
Skriftsprogsudvikling og skriftsprogsundervisning 4.-10. klasse
Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information
- Slutdato: 26.06.2026
- Bedømmelse: Skriftlig + mundtlig prøve
- Pris: kr. 13.100
- Kursusnummer: EH06-26010
Undervisningsdatoer mm.
Undervisningsdag er torsdag. Der er undervisning 8 gange 4 timer (10 ECTS). Dertil kommer gruppevejledning. På undervisningsdage skal der beregnes fremmøde kl. 9.00 - 15.00, hvor der er undervisning og studieaktiviteter. Aflevering af skriftlig opgave den 18. maj 2026. Mundtlig eksamen afholdes i uge 24, 2026. De konkrete datoer for undervisning og eksamen meldes ud efter tilmeldingsfristen 1. december 2025.