Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
 • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Undervisningsformer på Diplom i ledelse

Bliv klogere på de forskellige undervisningsformer inden for henholdsvis den almindelige diplom i ledelse og den digitale diplom i ledelse.

På UC SYD's Diplomuddannelse i ledelse tilbyder vi et fleksibelt udbud af forskellige undervisningsformer, som giver dig mulighed for at tilrettelægge din uddannelse, så den passer dig bedst.  

De forskellige undervisningsformer varierer indenfor henholdsvis den almindelige diplom i ledelse og den digitale diplom i ledelse. 

Omfanget af studieaktivitet, kravene der stilles til eksamen og litteraturen på modulerne er den samme uanset om du vælger den almindelige diplom i ledelse eller den digitale diplom i ledelse. Forskellen på de to retninger er alene undervisningsformen. 

Herunder kan du læse om forskellen på undervisningsformerne på henholdsvis den almindelige og den digitale Diplom i ledelse.  

Almindelig diplom i ledelse

På den almindelige diplom i ledelse møder du op til undervisning sammen med de andre studerende på dit hold. Fuldstændig som du kender det fra traditionelle undervisningsforløb. På holdet møder du studerende med mange forskellige baggrunde, som kan bidrage til din læring med inspiration og erfaringer fra andre organisatoriske kontekster. 

Den fysiske fremmøde undervisning kombinerer vi med webinarer (online-møder) og online læringsaktivitet, som gør det muligt for dig at studere hjemmefra eller hvor det passer dig bedst.

Herudover kommer selvstændig studieaktivitet, individuel, gruppebaseret og kollektiv vejledning.

Antallet af fysiske fremmødegange og webinarer på det enkelte modul afhænger af antallet af tilmeldinger ved tilmeldingsfristens udløb.

Undervisningsforløbets struktur på den almindelige diplom i ledelse

 • Vi gennemfører en fysisk opstartsdag, hvor du møder de andre på holdet, og I lærer hinanden at kende. Underviseren introducerer til UC SYD's læringsplatform, Itslearning, og starter undervisningsforløbet op med et fagligt fokus. Vi etablerer evt. studiegrupper, så I kan understøtte hinanden undervejs i forløbet.
 • Dernæst skal du i gang i det virtuelle læringsmiljø og finde ud af, hvordan det fungerer. Du lærer de andre bedre at kende og får startet på læringsaktiviteterne.
 • Herefter er fokus på, at alle deltager i fælles aktiviteter herunder f.eks. fremlæggelser og gruppearbejde.
 • Endeligt skal I på holdet arbejde sammen om at skabe viden, diskutere og give feedback. Underviserens opgave er at facilitere jeres arbejde og give feedback.

Din underviser lægger inspiration til forskellige online studieaktiviteter på læringsplatformen, Itslearning, inden forløbets start. Så kan du arbejde med materialet, når det passer dig bedst i din hverdag. Du kan f.eks. opleve:

 • Undervisningsvideoer, hvor underviseren gennemgår fagligt stof eller introducerer til en øvelse.
 • Powerpoints med speak, hvor fagligt stof gennemgås eller der lægges op til diskussion.
 • Adobe-Connect møder, hvor du udveksler erfaringer med de andre eller diskuterer et tema.

Vi kombinerer fremmøde undervisning med online aktivitet for at understøtte jeres arbejde og forstærke det faglige udbytte.

Til undervisningen vil din underviser bidrage med faglige oplæg, og du vil sammen med dine medstuderende diskutere teoriens omsætning til praksis.

Til webinarer møder du din underviser og de andre studerende på holdet online i Adobe Connect. Her har du mulighed for at aftale individuel vejledning med din underviser efterfølgende. Du behøver blot en computer, tablet eller telefon med internetadgang og en stille og rolig plads uden forstyrrelser for at deltage i webinaret. Du kan altså sidde derhjemme eller på din arbejdsplads – eller et helt tredje sted.

Den digitale diplom i ledelse

Vi tilbyder også en helt digital diplomuddannelse i ledelse, hvor undervisningen er 100 procent online. Det vil sige, at alt undervisning foregår på den online læringsplatform itslearning, og derfor kan du studere lige præcis hvor og når, det passer dig. Du mødes kun én gang ansigt-til-ansigt med dine undervisere og dine medstuderende på en fysisk opstartsdag og herefter foregår resten af forløbet online. 

Læs mere om den digitale diplom i ledelse.