Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Ernæringsfaglig diplom

UC SYD Efter- og videreuddannelse

Bliv i stand til at varetage komplekse, ernæringsfaglige opgaver og få teorier og metoder til at videreudvikle din egen praksis

  • Lær at varetage specialiserede funktioner og udviklingsorienterede opgaver af høj kompleksitet.
  • Styrk dine forudsætninger for fagligt og tværfagligt samarbejde inden for det sundhedsfaglige felt. 

Trænger du til at få specialistviden på din sundhedsfaglige bachelor?

Med en Ernæringsfaglig diplomuddannelse opnår du kompetencer til at varetage komplekse og udviklingsorienterede opgaver inden for det ernæringsfaglige felt. Du bliver i stand til at videreudvikle din egen praksis ved at anvende forskningsbaserede teorier og metoder. Du lærer også at indgå i tværfagligt og tværsektorielt samarbejde i både offentlige og private virksomheder.

Brug en diplomuddannelse til at bygge ekstra kompetencer på, dykke ned og specialisere dig eller bevæge dig i en ny faglig retning. Din undervisning, studieaktiviteter og dine eksamensemner kædes sammen med den virkelighed og de udfordringer, du møder hver eneste dag i din egen praksis.

Den sundhedsfaglige diplomuddannelse henvender sig primært til sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, radiografer og bioanalytikere, men også til andre ansatte i sundheds- og socialsektoren.

Uddannelsen giver dig ret til at bruge betegnelsen Ernæringsfaglig diplomuddannelse (ED) eller Diploma of Nutrition and Health på engelsk.

Portræt af Anne Nielsen.

En studerende fortæller

Fra skibskok til diplom i ernæring og sundhed: Anne tager bøgerne med ud på havet

38-årige Anne Nielsen er uddannet kok og arbejder på et skib. Men det har ikke afholdt hende fra at kaste sig over en diplomuddannelse – for dén foregår online, og derfor kan hun studere på havet.

Fakta om uddannelsen

  • Type : Diplomuddannelse
  • ECTS : 60
  • Økonomi : Egenbetaling
  • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år
  • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
  • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg

Praktiske informationer

Adgangskrav

For at blive optaget på modulerne på uddannelsen skal du som minimum have afsluttet en kort videregående uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse, som f.eks. administrationsøkonom, miljøteknolog eller akademiuddannelse i beskæftigelse. En professionsbacheloruddannelse eller universitetsbachelor giver dig derfor også adgang til modulerne på diplomniveau. Derudover forudsætter optagelse på diplomuddannelserne mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering. Læs mere om individuel kompetencevurdering.
 
For at gå til prøve i afgangsprojektet skal du have taget moduler svarende til 45 ECTS.

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. 

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 

Studievejledning

Få råd og vejledning til at vælge den rigtige efter- og videreuddannelse. Vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig, der har spørgsmål til dit studievalg. Du kan også kontakte vores studievejleder for personlig vejledning.

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

De vigtige detaljer

På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.

Uddannelsens opbygning

Ernæringsfaglig diplom består af to obligatoriske moduler, valgfrie moduler til 25 ECTS-point og et afgangsprojekt.

Oversigt over uddannelsens opbygning

Tilmelding

Hvis du ønsker at tage den ernæringsfaglige diplomuddannelse, så skal du tage modulerne som selvstudie. Vi tilbyder lige nu modulerne:

  • Human ernæring og sundhedsfremme
  • Ernæring, motion og sport
  • Klinisk ernæring og vejledning
  • Kostvaner og livsstilssygdomme
  • Kroppen og fysisk aktivitet
  • Måltidet belyst ud fra et brugerperspektiv
  • Sundhedskommunikation, vejledning og coaching.

Er du interesseret i et eller flere moduler eller hele uddannelsen, så kontakt uddannelseslederen eller studievejlederen nedenfor.

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Ernæringsfaglig diplom.

Human ernæring og sundhedsfremme

ECTS: 10

Læs mere

Afgangsprojekt, Ernæringsfaglig Diplom

ECTS: 15

Læs mere

Valgfrie moduler

Nedenfor finder du de valgfrie moduler, du har mulighed for at tilmelde dig på Ernæringsfaglig diplom. Du kan sortere i dem ved hjælp af funktionerne herunder, hvor du bl.a. kan se de moduler, vi udbyder næste semester.

Har du spørgsmål? Kontakt os

Pia Øxenberg Hansen

Studieleder

Pia Øxenberg Hansen (POHA)

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.