Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Læs til pædagog på merituddannelsen

For dig, der har pædagogisk erhvervserfaring og brug for et fleksibelt studie.

For dig, der har pædagogisk erhvervserfaring og brug for et fleksibelt studie

Med meritpædagoguddannelsen kan du læse til pædagog og få ny faglig og teoretisk vinkel på det, du laver i dag. Samtidig får du fleksibilitet i hverdagen til eksempelvis at kunne varetage et deltidsarbejde ved siden af uddannelsen.

Du har måske været på arbejdsmarkedet i nogle år og vil gerne uddanne dig til pædagog? Du har måske brug for primært at kunne studere hjemmefra? Du har måske et job, som du vil beholde under din uddannelse og søger en fleksibel studieform?

Med meritpædagoguddannelsen kan du blive pædagog og få nye faglige indspark til din pædagogiske praksis – selvfølgelig med en fleksibel studieform, så du kan forene arbejde, studie og familieliv.

Vælg mellem en 3-årig og 4-årig merituddannelse

En kvindelige og en mandlig studerende på meritpædagoguddannelsen snakker sammen og skriver på et stykke papir

Meritpædagog

Den 3-årige meritpædagoguddannelse

Læs ét år på fuld tid og to år på deltid.
Studerende arbejder i gruppe på meritpædagoguddannelsen

Meritpædagog

Den 4-årige meritpædagoguddannelse

Uddan dig på deltid med 23 timers studie om ugen i fire år.

Hvilken studieform passer dig?

På UC SYD kan du enten tage meritpædagoguddannelsen som en 3- eller 4-årig uddannelse. Den største forskel er, hvor mange timer du studerer om ugen og derfor også, hvor mange timer du kan arbejde som pædagog ved siden af. Begge uddannelser er delvist netbaserede.

Den 3-årige meritpædagoguddannelse er for dig, der primært vil fokusere på uddannelsen – i hvert fald det første år. Her skal du nemlig regne med at studere ca. 40 timer om ugen og de to sidste år ca. 27 timer om ugen. Uddannelsen er tilrettelagt, så du årligt har 20 seminardage med fysisk fremmøde på campus for både undervisere og studerende. I de mellemliggende perioder mellem seminardagene foregår studieaktiviteterne virtuelt. Det betyder, at opgaveløsning, vejledning, møder og feedback (m.m.) foregår online ofte asynkron og sammen med din studiegruppe.

Den 4-årige meritpædagoguddannelse er et deltidsstudie tilrettelagt med ca. 23 timers studietid om ugen. Derfor kan du med denne uddannelse holde fast i dit nuværende arbejde, mens du studerer ved siden af. Du har årligt 15 seminardage med fysisk fremmøde på vores campus i Aabenraa for både studerende og undervisere. I de mellemliggende perioder mellem seminardagene foregår studieaktiviteterne virtuelt. Det betyder, at opgaveløsning, vejledning, møder og feedback (m.m.) foregår online ofte asynkron og sammen med din studiegruppe.

Hvem læser typisk på meritpædagoguddannelsen?

På merituddannelsen møder du typisk studerende, der er lidt ældre end dem, der går på den ordinære pædagoguddannelse. Alle har været på arbejdsmarkedet i nogle del år, inden de træffer deres valg om at uddanne sig til meritpædagog. Af samme årsag vil du møde meget afklarede og dedikerede studiekammerater, som kommer med en god portion erfaring og et klart mål med uddannelsen. Nogle bor langt væk fra vores campus, så forbered dig på, at dine studiekammerater kommer fra nær og fjern.

Kontakt os

Har du spørgsmål? Så kontakt os endelig.

Malene Bonde
Studieadministrativ medarbejder