Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Nytårskur med sundhed, lykke og velstand

I århundreder har Kongehuset inviteret til en tre dages lang nytårskur for at ønske gæsterne et glædeligt nytår og lykke og velstand for hele riget. Torsdagens nytårskur i UC SYD’s Videncenter for sundhedsfremme er derimod helt ny og strakte sig over halvanden time.

Publiceret:

Den røde løber var rullet ud, stearinlysene tændt og bobler, mundrette hapsere og kransekage var klar, da Børge Koch, videncenterchef for Videncenter for sundhedsfremme, bød velkommen.

 - Vi har inviteret vores gode samarbejdspartnere og lokale politikere til nytårskur for at sige tak for 2018 og ønske hinanden sundhed, lykke og velstand for 2019.

Gæsterne kunne nyde mad og drikke, mens tovholder for nytårskuren Dorthe Iversen introducerede en film med et tilbageblik på nogle af de sundhedsaktiviteter, Videncenter for sundhedsfremme enten har taget initiativ til eller medvirket i gennem 2018.

Partnerskab med commitment

Helt i Kongehusets ånd blev der også uddelt medaljer. Heidi Vestergaard Larsen, chef for Uddannelse, IT & Arbejdsmiljø fra Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune modtag en nytårsmedalje, som leder af den sundhedsfaglige videreuddannelse i UC SYD Pia Toft Assenholm begrundede med Esbjerg Kommunes commitment til udvikling hele vejen rundt i organisationen, et vedholdende fokus på transfer, og målsætning af kompetenceudvikling, der skaber effekt hos borgeren.

- nytårskuren er et godt initiativ, der har givet mig et større indblik i hvad UC SYD kan. Og så var det sjovt at få medaljen og de pæne ord, der følger med, fortæller Heidi Vestergaard Larsen– vi har et rigtig godt partnerskab med UC SYD, hvor jeg altid møder lydhørhed, når vi sammen udvikler og målsætter med et fælles fokus på praksis.

Studerende skal også se iværksætteri som en karrieremulighed

Erhvervsdirektør i Haderslev Erhvervsråd Gert Helenius modtog også en nytårsmedalje, som Børge Koch begrundede med Erhvervsrådets evne til altid at udfordre UC SYD til at gøre det bedre, og for at klæde UC SYD’s studerende på til livet som selvstændig med netværk og mentorer i projekt SUNDiværk

-  det er meget fornemt med en medalje. Det får jeg ikke så tit, smiler Gert Helenius, - vi vil altid gerne være med til at skubbe til UC SYD, og vi ser mange muligheder i vores samarbejde. Vi vil f.eks. gerne sætte fokus på sundhed på arbejdspladsen, og skubbe på for at få iværksætteri ind i undervisningen, så UC SYD’s studerende også kan se en karriere som selvstændig som en mulighed.

Et blik ind i sundhedsområdet for 2019

Efter tid til netværk og hygge, rundede Jens Juulsgaard Larsen, videreuddannelseschef i UC SYD Videreuddannelse, nytårskuren af med en opfordring til at styrke samarbejdet og med en film, der gav gæsterne et fremadrettet indblik i, hvad der optager UC SYD indenfor sundhedsområdet i 2019.

Nytårskuren blev holdt torsdag den 10. januar kl. 14-15.30 hos Videncenter for sundhedsfremme i Haderslev.