Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Ninas plakat kommer i engelske biografer

Nina Nordstrøm Rye læser grafisk kommunikation på UC SYD i Haderslev, og i løbet af sin uddannelse har hun lavet filmplakater i sin praktik i New York og London.

Empire Design. Det lyder flot - og det er flot. Firmaet har bl.a. lavet filmplakat til en James Bond-film. Og før Nina Nordstrøm Rye fra uddannelsen i grafisk kommunikation kom hjem til eksamensbordet for nylig - og fik tolv - var hun fire måneder i praktik på bureauets afdelinger i New York og London.

Plakater og trailere

Her laver de produkter til markedsføring af film, fx trailere og plakater. Og de første to måneder bød mest på oplæring.

Foto af studerende

Rent teknisk er jeg blevet meget stærkere. Jeg har lært ikke at lade mig begrænse af materialet. Man bruger tit ti billeder eller mere til en filmplakat. Det kan være håret fra ét billede, hænderne fra et andet osv.

Nina Nordstrøm

Studerende på grafisk kommunikation

Kæmpe pulje

Hun må ikke fortælle hvilke film, hun arbejdede med plakater til, men den benhårde konkurrence om at få sine idéer til at blive virkelighed må hun godt berette om.

De har ca. 20 designere i London, hvor omkring ti arbejder på den samme film. De kommer måske med 2-3 udkast om dagen, så der er en kæmpestor pulje af forslag.

Nina Nordstrøm

Studerende på grafisk kommunikation

Op i biografen

Alligevel fik hun udvalgt en plakat til print - og det vil sige, at den kommer op i de engelske biografer. Og det er stort.

Det er helt klart det største, jeg oplevede. Nogle designere har arbejdet der i over to år uden at få noget til print.

Nina Nordstrøm

Studerende på grafisk kommunikation

100 % til London

Nu arbejder Nina Nordstrøm Rye på sit bachelorprojekt, som afslutter uddannelsen i grafisk kommunikation. Men da hun efter eget udsagn ikke er typen, der kan nøjes med at lave én ting ad gangen, arbejder hun samtidig som assistent på et dansk bureau.

Men hun glæder sig ikke kun til at få sin afsluttende eksamen - der er også en rejse på plakaten.

Jeg skal 100 % til London og se det, når min plakat bliver sat op i engelske biografer.

Nina Nordstrøm

Studerende på grafisk kommunikation

Grafisk kommunikation

Vil du være en skarp visuel kommunikatør? Og arbejde med grafisk formgivning, kreativ konceptudvikling, digital design og meget mere? Så er uddannelsen i grafisk kommunikation lige noget for dig.