Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Videreuddannelse og kurser
 • Forskning
 • Om UC SYD

Sådan rekrutterer vi

Læs om vores ansættelsesprocedure, fra du sender ansøgningen, til du får besked, om stillingen er din.

Ansøgningsproceduren i korte træk

 • Upload din ansøgning via vores e-rekrutteringssystem og afvent feedback.
 • Hvis din ansøgning matcher det, vi søger, bliver du indkaldt til en samtale.
 • Efter samtalen evaluerer ansættelsesudvalget kandidaterne og træffer en beslutning.
 • Herefter får du svar.

Din ansøgning

Ledige stillinger søges via vores e-rekrutteringssystem. Du finder ansøgningslinket i jobopslaget. Du kan ikke søge job pr. e-mail eller post, og det er ikke muligt at søge stillinger uopfordret. Som offentlig institution er UC SYD som udgangspunkt forpligtet til at opslå stillinger, og kun ansøgere, der har søgt en specifik stilling, kan komme i betragtning til denne.

Vi indkalder først til samtaler, når ansøgningsfristen er udløbet.

Særligt for lektorer bedømt efter 2003-stillingsstrukturen:

I de fleste tilfælde tilbyder UC SYD mulighed for, at lektorer, bedømt efter 2013-stillingsstrukturen, kan udarbejde en ”mini-lektoranmodning”. Det vil fremgå af stillingsopslaget, om det er en mulighed (eller et krav) i den enkelte stilling. Kort fortalt indebærer bedømmelsen, at du på otte sider skal beskrive dine kompetencer indenfor kriterium b (Forskningskompetence). De formelle krav kan du læse mere om i bekendtgørelsens kapitel 5, og du kan søge råd til udarbejdelsen af ”mini-lektoranmodningen” her.

Såfremt du opnår en positiv bedømmelse, vil det være sidestillet med bedømmelse efter 2013-stillingsstrukturen, og du vil blive ansat på de løn- og ansættelsesvilkår, der er knyttet hertil. Ønsker du ikke at få bedømt dine kompetencer eller er bedømmelsen negativ, vil du i stedet blive ansat som lektor bedømt efter 2003-stillingsstrukturen med de hertil hørende løn- og ansættelsesvilkår. 

Samtalen

Når vi slår en stilling op, bliver der nedsat et ansættelsesudvalg, som læser ansøgningerne igennem, udvælger kandidater og afholder samtaler. Du vil derfor ofte opleve, at der sidder tre eller flere personer med til din ansættelsessamtale. Ansættelsesudvalget består typisk af en leder og andre relevante medarbejdere. Du kan altid spørge, hvem der sidder med til din samtale, når du bliver indkaldt. Vi afholder typisk kun én runde samtaler, før vi træffer en beslutning. 

Formålet med samtalen er at:

 • give dig et indblik i jobbet og UC SYD generelt
 • afdække dine faglige og personlige kompetencer
 • afgøre, om du passer ind i det team, som du skal arbejde sammen med

Samtalen varer mellem 30-45 minutter, hvorefter ansættelsesudvalget træffer en beslutning om, hvem der bliver tilbudt jobbet. Vi bestræber os på at give besked senere samme dag eller i løbet af få dage. Alle, der har været til samtale, får telefonisk besked.

Svar på din ansøgning

Du vil altid modtage et afslag, hvis du ikke kommer i betragtning til stillingen. Afslaget bliver sendt elektronisk, når jobbet er blevet besat.

Læs mere om job og karriere

Medarbejdere sidder ved bord og snakker sammen

Job og karriere

Ledige stillinger

Se hvilke ledige stillinger, du lige nu kan søge hos UC SYD.
Elever ved UC SYD

Job og karriere

Elev ved UC SYD

Bliv elev hos UC SYD og få en uddannelse, hvor du udvikler dig fagligt og personligt.
Campus Esbjerg

Job og karriere

FAQ om UC SYD som arbejdsplads

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om UC SYD som arbejdsplads. Generelle spørgsmål Spørgsmål til jobansøgningen Spørgsmål om samtalen Spørgsmål til ansættelsen