Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Vinteroptag

Start på læreruddannelsen til vinter

Søg nu og start til januar

Start på studiet til sommer eller vinter

På UC SYD's læreruddannelse kan du starte på studiet enten til august eller til februar. Når du søger via kvote 1 eller kvote 2, kan du derfor ønske, hvornår du vil starte på uddannelsen. Så selvom du først ønsker at starte på læreruddannelsen til vinter, kan du allerede søge ind på uddannelsen via kvote 2 senest den 15. marts eller via kvote 1 senest den 5. juli. På den måde kan du sikre dig en studieplads i god tid.

Du kan læse mere om læreruddannelsen, og hvordan du søger ind her.

Vinteroptag med studiestart til januar - for dig, der ikke søgte via kvote 1 eller 2

Vi tilbyder også et vinteroptag. Vinteroptaget er eksempelvis for dig, der er startet på et studie, men har fortrudt og hurtigt ønsker at skifte. Eller dig, der holder sabbatår, men savner bøgerne og studiemiljøet. Hvis du ikke nåede at søge ind på læreruddannelsen via kvote 1 eller 2, giver vi dig altså muligheden for at blive optaget via vinteroptaget og starte på læreruddannelsen til januar.

Ansøg her

Lærer i Esbjerg

Studiestart: Januar 2025
Beliggenhed: Esbjerg

Sådan vurderer vi din ansøgning

For at kunne søge en ledig plads på uddannelsen skal du opfylde uddannelsens adgangskrav. Læs om uddannelsen og find adgangskrav her.

Vi optager løbende ansøgere. Jo før du søger jo større er din chance for at blive optaget.

Hvis du har under 7 i gennemsnit på din adgangsgivende eksamen eller søger ind via en Individuel kompetencevurdering (IKV), så er ansøgningsfristen torsdag den 1. februar 2024. kl. 9.00.

Du skal desuden deltage i en optagelsessamtale.

Hvis du har 7 eller derover i gennemsnit på din adgangsgivende eksamen, så er ansøgningsfristen tirsdag den 06. februar 2024 kl. 9.00.
 

Søg optagelse på læreruddannelsen her (Afventer link)

I vinteroptaget kan du søge ind på:

At være dagstuderende betyder, at du deltager i undervisningen på campus i dagtimerne - modsat de studerende, som vælger at læse på en af vores digitale læreruddannelser.

I vinteroptaget kan du i Esbjerg søge ind på meritlæreruddannelsen som dagstuderende, og i Haderslev kan du søge ind på meritlæreruddannelsen som enten dagstuderende, delvis digitalt eller helt digitalt. Vær opmærksom på de specifikke adgangskrav til meritlæreruddannelsen, og find ansøgningsskemaet her.

Har du spørgsmål?

Du kan spørge os om alt lige fra optagelse, SU, udfyldelse af din ansøgning til valg af studie. Vi hjælper dig gerne.